Letonia, mesaj ferm către aliați: "În loc de vorbe goale, Ucraina are nevoie de mai multe HIMARS!"


Letonia, mesaj ferm către aliați: "În loc de vorbe goale, Ucraina are nevoie de mai multe HIMARS!"

La începutul celei de-a șasea luni de invazie rusească la scară largă asupra Ucrainei, ministrul leton de Externe, Edgars Rinkēvičs, a solicitat ca ucrainenii să primească mai multe arme moderne. 

"5 luni de când Rusia a atacat Ucraina. Pe măsură ce Ucraina continuă să lupte, trebuie să o susținem în continuare, iar în loc de vorbe goale sunt necesare mai multe HIMARS și alte sisteme de arme moderne pentru a opri războiul”, a postat Rinkēvičs pe Twitter.

Anterior, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a spus că Ucraina are nevoie de cel puțin 50 de sisteme HIMARS și M270 pentru a descuraja eficient inamicul și de cel puțin 100 de astfel de sisteme pentru o contraofensivă eficientă.

Statele Unite au furnizat deja Ucrainei 12 sisteme HIMARS Ucrainei, iar săptămâna trecută și-au anunțat intenția de a livra încă patru astfel de sisteme. În total, SUA și aliații săi s-au angajat să transfere peste 20 de astfel de sisteme către Forțele Armate ale Ucrainei. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.