Dispare Kominternul moldovenesc?


Dispare Kominternul moldovenesc?

Vladik Bătrâncea, această "vacă sacră" a Kominternului moldovenesc, a compromis idealurile sfinte ale proletariatului ex-sovietic. Junele kominternist, dat afară de la Universitatea de Stat pentru lipsă de cunoștințe, în schimb absolvent al Universității Slavone, a făcut, totuși, "cea mai bună școală" din viața sa la Moscova. Acolo l-au învățat cum să mintă cu nerușinare, cum să manipuleze, cum să dezinformeze și cum să calomnieze (vă dați seama perfect ce fel de școală a făcut!). Mereu a fost asistat generos de "profesorul" său ideologic Igor Dodon. Însă recent trăsnetul a lovit direct în inima Kominternului moldovenesc. Mai exact, în actul de constatare al Autorității Naționale de Integritate (ANI) junele kominternist nu poate justifica proveniența sumei de 713 924 lei pentru anul 2019. ANI va iniția procedura de încasare în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia. Totodată, feciorelnica inocență kominternistă a PSRM-istului are toate șansele să nu mai poată ocupa fotoliul de deputat în Parlament. 

În legislativul precedent acest pitic politic îmi imputa toate relele de pe lume că aș compromite intenționat statalitatea Republicii Moldova. A mai trimis la ANI o interpelare de verificare a integrității mele, ca astăzi chiar el să nimerească în groapa pe care mi-a săpat-o. În semn de "solidaritate tovărășească" am trimis și eu atunci o interpelare la ANI să clarifice următoarele: conform Declarației sale de avere din 2 octombrie 2014, secretarul executiv al PSRM Bătrâncea a obținut pe parcursul a 2 ani de zile la locul de muncă (2012 – 2013) 55.000 lei, iar în perioada 1 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2014 el a avut o salarizare la locul de muncă de 40.000 lei. Aceasta a fost unica sa sursă de existență pe parcursul a 3 ani, dar în campania pentru alegerile parlamentare din 2014 Vladik face PSRM-ului o donație de toată frumusețea – tocmai 90.000 lei! Fără a compromite "integritatea și cumsecădenia morală a promotorului echității și dreptății sociale" am solicitat ANI să clarifice cum a reușit să supraviețuiască "inocența kominternistă" timp de 3 ani de zile (2012 – 2014) cu 5000 de lei, adică doar cu 139 de lei pe lună???!!! Calculul e simplu: salariu per total 2012 – 2014 = 95.000 lei, dintre care 90.000 lei au fost donați PSRM-ului pentru alegerile parlamentare din 2014, cand a devenit si deputat.

Mai degrabă, aș fi tentat să cred că doar "sfântul duh kominternist" și "Moscova iubită, mandră capitală" l-au ajutat pe Vladik să supraviețuiască! Interpelarea mea este o investigație suplimentară, încă în derulare, pe lângă cea pe care ANI deja a finalizat-o, stabilind o diferență substanțială pentru 2019 în sumă de 713 924 lei (detalii AICI

P.S.  Дoкатилcя, Влaдик/Ai dat de dracu’, Vladik, nu te mai salvează nici Moscova, și nici Kozak. Acum poți rupe chiar și harta Rusiei Mari!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.