Alexandru Cozer, acuzații-bombă: contabila grupării criminale ȘOR a revenit în R.Moldova după ce a primit asigurări că NU va fi arestată! Olga Romanova, o sorcovă a rusofililor. Cine o protejează?


Alexandru Cozer, acuzații-bombă: contabila grupării criminale ȘOR a revenit în R.Moldova după ce a primit asigurări că NU va fi arestată! Olga Romanova, o sorcovă a rusofililor. Cine o protejează?

Jurnalistul basarabean Alexandru Cozer dezvăluie, pe Facebook, faptul că până nu demult fugara Olga Romanovacontabila grupării criminale organizate Șors-a întors în R.Moldova după ce a primit asigurări că nu va fi reținută. Ceea ce se și întâmplă: procurorii se fac că nu o văd! 

Amintim că Olga Romanova (care care s-a ocupat ani în șir de acoperirea ilegalităților săvârșite de clanul rusofil Șor) fugise din R.Moldova în a doua jumătate a lui iulie. Romanova este cea care cu puțin timp înaintea fugii și-a dosit SUV-ul Mercedes, estimat la aproximativ 80.000 euro, la niște vecini din Dubăsari.   

”Din ce spun sursele mele, Romanova a revenit în țară doar după ce a primit asigurări că nu va fi reținută. De la cine a primit aceste asigurări și în schimbul la ce... Să ne spună justiția moldavă – cea mai umană justiție din lume în raport cu infractorii bănoși”, solicită Alexandru Cozer, ale cărui precizări le prezentăm în integralitate în cele ce urmează:

”La 22 iulie publicam un document care arăta clar că membrii grupului criminal organizat Șor au fost informați despre descinderile care urmează să fie efectuate asupra lor. Astfel, 7 au părăsit Republica Moldova din momentul în care au fost avertizați, iar 6 dintre ei în aceeași zi – 16 iulie. 

Printre cei care au plecat la 16 iulie se numără și cetățeanca Romanova Olga, contabilă din cadrul grupării criminale. Romanova este cea care înainte de a pleca și-a ascuns SUV-ul de model Mercedes, estimat la 80 de mii de euro, la niște vecini din Dubăsari.

Ei, iată că n-a curs multă apă pe Nistrul Dubăsarilor, între timp a venit luna vacanțelor, Guvernul și-a prezentat și el darea de seamă, la Procuratura Anticorupție a fost înscăunată o nouă șefă, iar cetățeanca Romanova a decis că e cazul să se întoarcă acasă. 

Și s-a întors. Acum două zile. Doar că, surpriză!!! Deși era pe lista celor care urmau a fi reținuți, doamna Romanova a trecut nestingherită prin vama de la Sculeni pe la ora prânzului. Nimeni nu a întrebat-o nimic și aceasta s-a îndreptat frumos spre casă. 

Între timp, procurorii moldoveni, din ce în ce mai umani în raport cu infractorii, au făcut două ședințe în care s-a decis...  s-o citeze pentru o dată ulterioară la Procuratură. Asta chiar dacă au existat și voci insistente care au cerut reținerea măcar pentru 72 de ore. Să fie întrebată de ce a fugit, cine a avertizat-o despre descinderi, de ce și-a dosit mașina de lux...

Dar nu! S-a decis ‹că e ilegal› să fie reținută și-o să meargă și c-o rugămite de a se prezenta în fața procurorilor. Acuma așteptăm să fie formulată rugămintea și poate pănâ ce mai scapă de probele de care nu reușise s-o facă, o să binevoiască și doamna Romanova să meargă la procurori. Sau poate n-o să binevoiască... 

Din ce spun sursele mele, Romanova a revenit în țară doar după ce a primit asigurări că nu va fi reținută. De la cine a primit aceste asigurări și în schimbul la ce... Să ne spună justiția moldavă – cea mai umană justiție din lume în raport cu infractorii bănoși”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.