Rareș Bogdan, reacție privind Dosarul 10 august, la 4 ani de la represiunea coordonată de PSDragnea: "Câtă naivitate!"


Rareș Bogdan, reacție privind Dosarul 10 august, la 4 ani de la represiunea coordonată de PSDragnea: "Câtă naivitate!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că a dat dovadă de "naivitate" crezând că, pe perioada celor 4 ani care au trecut de la protestul Diasporei din data de 10 august 2018, "Justiția va oferi publicului satisfacția de a vedea pedepsiți vinovații pentru acele abuzuri evidente" comise de regimul PSDragnea împotriva protestatarilor pașnici. Pe de altă parte, Rareș Bogdan a subliniat că "nu trebuie să abandonăm speranța", chiar dacă "sistemul a creat categorii de neatins".

"10 August necăjit, după 4 ani. Amărăciune, dezamăgire și multe întrebări. Cine-ar fi crezut că este atât de greu să schimbi năravurile dintr-o țară unde sistemul a creat categorii de neatins? Eu, nu. Eu chiar credeam în democrație și stat de drept. Mai cred și acum, dar știu că e cumplit de greu. Și de nedrept. Acum 4 ani eram bucuros că sunt contemporan cu dovada vie că țara, prin oamenii ei minunați, are anticorpi la ticăloșie, ipocrizie, corupție. Eram convins că după eșecuri tulburătoare, scandaloase, precum dosarul Revoluției sau al Mineriadei, Justiția va oferi publicului satisfacția de a vedea pedepsiți vinovații pentru acele abuzuri evidente. Câtă naivitate… o parte a sistemului se protejează pe sine, iar oamenii mai visează, uneori, la dreptate. Mă număr printre ei. Dar cred că nu trebuie să abandonăm speranța. Remember? 'The day we give in is the day we die'…", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.