Guvernul Suediei vrea să oprească comunitățile creștine din a vorbi despre schimbarea de sex și căsătoria dintre persoane de același sex


  • ACP
  • Aug 15, 2022 10:27
  • 1121
Guvernul Suediei vrea să oprească comunitățile creștine din a vorbi despre schimbarea de sex și căsătoria dintre persoane de același sex

Guvernul suedez a înaintat spre aprobare parlamentului de la Stockholm, Riksdag, o lege a subvențiilor care amenință să pună în pericol libertatea religioasă a suedezilor. Potrivit publicației Varlden Idag, conținutul proiectului de lege poate fi problematic pentru comunitățile religioase care păstrează o viziune apropiată de cea biblică, tradițională, asupra sexualității și căsătoriei. 

Astfel, conform proiectului de lege, credincioșii au voie să spună altora care este opinia comunității din care fac parte cu privire la un anumit comportament, dar "prezentarea amenințărilor de excludere din cauza alegerii partenerului de viață" sau referirea la terapia de conversie nu este permisă. Afirmațiile de acest fel vor fi suficiente pentru reținerea subvențiilor guvernamentale ale comunităților religioase în care sunt făcute, deși Guvernul recunoaște că această oprire a subvenției poate intra în conflict cu libertatea religioasă, iar Consiliul Legislativ, care evaluează fezabilitatea proiectelor de lege, a afirmat că aceste prevederi ar putea încălca libertatea de exprimare. În același timp Guvernul, citând și Convenția Europeană, subliniază că restricțiile asupra libertății religioase sunt valabile atât timp cât sunt necesare pentru "securitatea publică, protecția ordinii publice, a sănătății, a moralei sau pentru a proteja libertățile și drepturile altor persoane", iar Consiliul Legislativ spune, justificând legea, că "nu înseamnă că toate declarațiile (unui credincios - n.red.) ar trebui să fie compatibile cu sprijinul statului".

Modificările aduse legii subvențiilor urmează să fie implementate la 1 ianuarie 2023, dacă legislativul suedez adoptă propunerea, iar de la acel moment e de așteptat ca unele congregații să-și piardă subvențiile dacă refuză calitatea de membru unor oameni, pe baza alegerii partenerului de viață. (sursa: AICI)

Aceasta nu e prima oară când sunt făcute presiuni asupra comunităților creștine din partea Guvernului Suediei, pentru acceptarea agendei de stânga privind homosexualitatea. Premierul Stefan Lofven a susținut în 2017 o moțiune care să permită numai hirotonirea preoților care sunt de acord cu căsătoria între persoane de același sex, potrivit Breitbart. Lofven, un social-democrat, a și făcut o declarație în care a comparat preoții care refuză să căsătorească cupluri de același sex cu moașele care refuză să facă avorturi. 

"Dacă ești moașă fie trebuie să faci avorturi, fie trebuie să găsești o altă profesie. Același lucru este valabil și pentru preoții care nu vor să căsătorească homosexuali", a spus acesta pentru CBN News. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.