Dosarul Revoluției. Ondine Gherguț spulberă rechizitoriul întocmit de SPM: "Iliescu va fi, din nou, scăpat de răspunderea penală!"


Dosarul Revoluției. Ondine Gherguț spulberă rechizitoriul întocmit de SPM: "Iliescu va fi, din nou, scăpat de răspunderea penală!"

Parchetul General l-a trimis în judecată din nou pe fostul președinte Ion Iliescu în Dosarul Revoluției din 1989, potrivit rechizitoriului făcut public de procurori, document pe care-l puteți accesa AICI. De asemenea, au fost trimiși în judecată Gelu Voican Voiculescu – fost vicepremier apropiat de Iliescu, respectiv generalul Iosif Rus, fost comandant al Aviației Militare, informează G4media

În acest context, Ondine Gherguț, jurnalistă specializată pe teme de justiție, a avertizat, într-o postare pe Facebook, că și de această dată rechizitoriul a fost întocmit deficitar de Secția Parchetelor Militare, motiv pentru care "Ion Iliescu va fi, din nou, scăpat de răspunderea penală ca și criminalul Iosif Rus".

Redăm în cele ce urmează problemele identificate de Ondine Gherghuț privind rechizitoriul întocmit de SPM din cadrul Parchetului General: 

"Ticăloșie!

Parchetul General falsifică Revoluția! Procurorii militari și procurorul general SCUTEA batjocoresc victimele din 21 decembrie 1989!

Vă dau un singur exemplu: la pagina 39, în care se enumeră șirul evenimentelor din 21 decembrie din București, la ora 17:30 se scrie doar că niște transmisioniști au fost trimiși la sediul CC al PCR!

NU se scrie că s-a deschis focul împotriva protestatarilor din Piața Universității!

Eram acolo, chiar în mijlocul pieței (traversam bulevardul, pe diagonală, de la Sala DALLES spre clădirea Universității) după ce un TAB a trecut razant pe lângă mine și era să mă facă terci.

Prima dată au executat foc cu trasoare, pe deasupra noastră, apoi foc cu mitraliere sau ce fel de arme au fost, că nu ma pricep.

La DALLES au fost uciși tineri prin împușcare! În rechizitoriu NU se scrie nimic!  

Ajunsesem chiar sub balconul Universității, unde prietena mea Maria se chircise, se blocase de spaimă.

În cap ne cădeau bucăți din zid.

Am dat 3 declarații la Procuratura Militară București în ianuarie, februarie și martie 1990, în care am relatat totul, inclusiv despre ofițeri de Securitate care trăgeau cu pistoale în cei care fugeau din Piață. De unde știam ca erau securiști?

Erau în civil, și i-am văzut după miezul nopții din blocul de lângă Securitate (în care ne refugiasem) cum trăgeau și îi băteau cu sălbăticie pe cei capturați. Erau conduși de șeful lor care a fost ulterior arestat.  

Erau îmbrăcați în aceleași haine în care îi văzusem la Universitate în jurul orelor 17:30 - 18:00, când au tras în protestatari.  

NU apare nimic despre deschiderea focul cu arme de război de la 17:30 în așa-zisul rechizitoriu.

E o nouă spălare a Securității!

===

În așa-zisul rechizitoriu prin care sunt trimiși în judecată Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și generalul Iosif Rus.

Rechizitoriul a fost făcut în bătaie de joc pentru a fi RETURNAT, din nou, la Parchet.

Ion Iliescu va fi, din nou, scăpat de răspunderea penală ca și criminalul Iosif Rus".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.