”Jurnaliștii” de Propagandă ai Rusiei, judecați ca și criminali de război!


”Jurnaliștii” de Propagandă ai Rusiei, judecați ca și criminali de război!

Asociația Jurnaliştilor Polonezi a propus recent, pe site-ul oficial al organizației, ca propagandiștii ruşi care se erijează în jurnaliști la televiziunile Kremlinului, îndemnând la continuarea și susținerea așa zisei ”operațiuni speciale” din Ucriana, să fie tratați și considerați ca și criminali de război. 

Liderii Asociației au cerut extinderea răspunderii pentru crimele comise de ruși împotriva populației civile a Ucrainei nu doar la „bandiții din rândurile Rusiei”, ci și la „propagandiștii regimului de la Kremlin”.

„Propagandiștii nu doar dezinformează publicul mondial cu privire la agresiunea sângeroasă a Moscovei împotriva Ucrainei, ci și emit apeluri continue la luptă împotriva ucrainenilor, în numele intereselor imperialiste ale lui Putin și ale susținătorilor săi”, subliniază autorii apelului, care propun în special pe Margarita Simonyan, Vladimir Solovyov, Dmitri Kiselyova și Olga Skabeeva pentru a fi judecați ca și criminali de război.

„ Acestea sunt cele mai cunoscute chipuri ale propagandei ruse. Din păcate, sunt mult mai mulți, dat fiind faptul că nu există mass-media libere în Rusia în acest moment ”, se arată în comunicat.

Manipularea, dezinformarea și, mai presus de toate, incitarea la ură, îndemnurile de a ucide oameni nevinovați într-o țară independentă nu vor fi niciodată considerate jurnalism, iar centrele propagandei ruse nu vor deveni niciodată mass-media, apreciază, în mod just, jurnaliștii semnatari.

De aceea, subliniază autorii declarației, organizațiile jurnalistice mondiale și asociațiile naționale de presă ar trebui să ceară guvernelor democratice și instituțiilor internaționale să pregătească tribunale pentru susținătorii agresiunii ruse care seamănă teroare în Ucraina, precum și pentru propagandiștii ruși care încurajează războiul criminal împotriva Ucrainei și justifică, de asemenea, crimele în masă, violurile și jafurile de care se fac vinovați reprezentanții armatei ruse.

De Ziua Independenței, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a făcut un apel către toate țările lumii și organizațiile internaționale să susțină crearea unui Tribunal Special care să tragă la răspundere rușii pentru agresiunea armată împotriva Kievului. 

„Toate țările interesate de restabilirea păcii stabile și a unei ordini internaționale bazate pe reguli trebuie să depună eforturi pentru a aduce în justiție toți criminalii de război ruși și conducerea politică a Federației Ruse pentru comiterea unor crime de război teribile care au adus suferință poporului ucrainean și amenință la nivel mondial. securitate”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

În plus, ministerul le-a cerut partenerilor Ucrainei să introducă un embargo complet asupra petrolului și gazelor rusești, să elimine complet țara agresoare din sistemul bancar occidental, precum și să extindă sancțiunile sectoriale și personale împotriva Federației Ruse și elitelor acesteia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.