80.000! Putin a pierdut în Ucraina, în 6 luni, de 5 ori mai mulți soldați decât a pierdut Rusia în 10 ani de război cu Afganistanul!


80.000! Putin a pierdut în Ucraina, în 6 luni, de 5 ori mai mulți soldați decât a pierdut Rusia în 10 ani de război cu Afganistanul!

În timpul ultimelor șase luni în care a purtat un război pe scară largă împotriva Ucrainei, armata rusă a pierdut peste 80.000 de soldați. Ministrul Apărării al Marii Britanii, Ben Wallace, a anunțat acest lucru la BBC Radio 4, cu referire sintezele pe care le-a alcătuit folosind date din teatrele de război.

Ben Wallace a precizat că acest număr include soldați morți și răniți ai Federației Ruse, precum și dezertorii.

„Suntem de acord cu această evaluare a pierderilor rusești - dacă combinați decesele, rănile, dezertările – ajungem la peste 80 de mii de oameni pierduți din cadrul forțele lor armate. Sunt 80.000 în șase luni, comparativ cu 15.000 de oameni pe care i-au pierdut în zece ani în Afganistan”, a spus Wallace.

Potrivit șefului Ministerului Apărării, statul agresor se află în prezent într-o „poziție foarte fragilă”, iar progresul trupelor Rusiei poate fi acum măsurat „în metri pe săptămână, nu în mile”.

Wallace este convins că Ucraina se apropie de momentul în care își va putea recupera toate teritoriile ocupate de invadatorii ruși. În special, el a remarcat că moralul apărătorilor ucraineni este mult mai bun decât cel al soldaților ruși. 

Anterior, șeful GUR Kirill Budanov a spus că ofensiva militară a Rusiei încetinește din cauza oboselii morale și fizice din rândurile sale și a bazei de resurse „epuizate” a Moscovei .

Remarcile televizate ale șefului Serviciului de Informații Militare, Kirill Budanov, au devenit unul dintre cele mai puternice semnale conform cărora puterea ofensivă a Rusiei devine, de la o zi la alta, de domeniul trecutului.

„Rusia a redus destul de serios ritmul ofensivei sale. Cauza pentru această realitate este epuizarea bazei lor de resurse, precum și oboseala morală și fizică din pricina ostilităților”, a spus Budanov, adăugând că acesta este motivul pentru care nu au avut loc atacuri masive cu rachete asupra orașelor ucrainene de Ziua Independenței.

Budanov a mai menționat că nu există noi amenințări din partea Belarusului la adresa Ucrainei. 

„Sistemul S-300, care este folosit pentru a lansa lovituri împotriva țintelor terestre, atunci când funcționează în acest mod, are o rază de acțiune efectivă de 35 km. Dacă deschizi harta și te uiți, nu este nimic de impresionat, în afară de fâșia de graniță”, a subliniat Budanov.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.