Dezastru pentru Putin: 200 de parașutiști ruși aruncați în aer de armata ucraineană, cu sistemele HIMARS, în Lugansk!


Dezastru pentru Putin: 200 de parașutiști ruși aruncați în aer de armata ucraineană, cu sistemele HIMARS, în Lugansk!

În zona ocupată a regiunii Lugansk, armata ucraineană a distrus baza trupelor aeriene ruse, situată în orașul Kadievka, într-un hotel – Donbas - rechiziționat. Evenimentul a fost anunțat chiar de șeful administrației militare regionale, Serghei Gaidai .

„Minus 200 de parașutiști din forțe aeriene ruse: în Kadievka, au „zburat” în aer chiar din hotelul în care se aflau ocupanții începând cu 2014” , a raportat șeful OVA.

Propagandiștii ruşi neagă faptul că atacul a fost efectuat asupra obiectului în care se aflau cadrele militare din Kadievka (fostul Stahanov) ocupat temporar din regiunea Lugansk. Federația Rusă susține că HIMARS ar fi lovit zone rezidențiale în noaptea de 26 august, nu și obiective militare.

În același timp, însă, orășenii au scris pe rețelele de socializare despre distrugerea hotelului în care erau găzduiți parașutiștii ruși, confirmând pierderi grele în rândul invadatorilor, mai mulți utilizatori întrebându-se de ce autoritățile ilegale ale „LPR” neagă evidențele.

Orașul Kadievka (Stahanov) se află sub ocupație rusă din primăvara anului 2014. La începutul lunii iunie, apărătorii Ucrainei au distrus, tot în Kadievka, baza de mercenari ruși ai grupului „Wagner”, la 45 de kilometri de linia frontului. Armata ucraineană a reușit să lanseze un atac de artilerie asupra bazei Wagner pe 9 iunie, ucigând între 50 și 200 de mercenari ruși.

Lovitura a fost facilitată și atunci, ca și acum, în cazul parașutiștilor din hotelul Donbas, de informațiile și localizările oferite de ucrainenii care nu au părăsit teritoriile ocupate de Rusia, și care acum ajută la identificarea trupelor, echipamentelor, bazelor și depozitelor rusești. 

Prin intermediul localnicilor, cercetașii ucraineni au aflat atât despre baza de mercenari „Wagner” din Kadievka, cât și despre baza trupelor aeropurtate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.