Afacerile turco-ruse. Guvernul de la Ankara încurajează companiile turcești să ignore avertismentele SUA privind instituirea unor sancțiuni


Afacerile turco-ruse. Guvernul de la Ankara încurajează companiile turcești să ignore avertismentele SUA privind instituirea unor sancțiuni

Ministrul de Finanțe al Turciei le-a transmis companiilor că nu ar trebui să fie îngrijorate de amenințările formulate de SUA în legătură cu instituirea unor sancțiuni care să le vizeze. 

Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, le-a spus băncilor și companiilor turcești că se vor confrunta cu sancțiuni secundare dacă lucrează cu rușii sancționați. 

Însă, ministrul turc de Finanțe, Nureddin Nebati, a scris pe Twitter că poziția SUA nu ar trebui să "determine îngrijorare în cercurile noastre de afaceri. Turcia reprezintă unul dintre cele mai importante centre de putere politică și economică din lume".

Turcia, deși face parte din NATO, a încercat să rămână neutră pe fondul războiului dus la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei și a refuzat să se alăture sancțiunilor impuse la nivel internațional contra Kremlinului. 

Nebati a mai spus că Turcia este "hotărâtă să dezvolte relațiile comerciale cu vecinii în diverse sectoare – în special turismul – într-un cadru care nu e supus sancțiunilor". (sursa: The Guardian)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.