Rareș Bogdan va solicita coaliției demiterea conducerii ANRE: "Se joacă cu focul, cu piața de energie din România și cu sufletele și inimile românilor!"


Rareș Bogdan va solicita coaliției demiterea conducerii ANRE: "Se joacă cu focul, cu piața de energie din România și cu sufletele și inimile românilor!"

Europarlamentarul PPE Rareş Bogdan a anunțat, vineri, la Digi24, că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreședinte al PNL, o întrunire de urgență a coaliției și punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliu de Conducere al ANRE, informează news.ro.

Rareș Bogdan a spus că atitudinea ANRE, în momentul acesta, este una care subminează statul român, lovește în credibilitatea primului-ministru și a coaliției de guvernământ și necesită o reacție rapidă atât din partea PNL, cât și a celor din PSD și UDMR.

"Domnii de la ANRE, în momentul ăsta, subminează statul român și autoritatea Guvernului României, a prim-ministrului și a nu mai puțin de cinci miniștri care au semnat această Ordonanță", a declarat Rareş Bogdan. 

Reacția lui Rareș Bogdan a venit în contextul în care Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieței energetice din România, a avertizat Guvernul într-o notă că ordonanța de urgență adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerțul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media.

Rareș Bogdan s-a lansat într-un atac la adresa președintelui ANRE.

"Domnul Chiriță, de la ANRE, se joacă cu focul, cu piața de energie din România și cu sufletele și inimile românilor, care privesc spre ANRE ca spre un reglementator, așa cum există în țările europene. Domnul Chiriță este cel care a semnat această Ordonanță. Deci, domnul Chiriță, președintele ANRE, a semnat ordonanța", a spus prim-vicepreședintele PNL.

Rareş Bogdan a mai spus că "domnul Zsolt, vicepreședintele din partea UDMR, alături de domnul Ionescu, de la OPCOM și de ceilalți membri ai Consiliului din ANRE, au participat în ultimele trei săptămâni la toate discuțiile din cadrul, atât interministerial cât și interinstituțional, la discuțiile din coaliția de guvernământ și au participat direct la facerea, la creerea, la construirea, la emiterea acestei ordonanțe".

"Deci, domnul Chiriță, la ora 18.07 minute și-a pus semnătura, a dat avizul, prin ANRE, pe ordonanță și după care și-a pus semnătura pe această ordonanță", a mai spus el.

”Este absolut incredibil. Atitudinea ANRE, în momentul acesta, este una care subminează statul român, care lovește în credibilitatea primului-ministru și a coaliției de guvernământ și necesită o reacție rapidă atât din partea PNL cât și a celor din PSD și UDMR, cu o discuție extrem de clară, care să ducă, pentru că tot a început sesiunea parlamentară, la revocarea întregului Consiliu", a afirmat Rareş Bogdan.

"Duminică după-amiaza sau luni solicit, în calitate de prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ, o întrunire de urgență a coaliției și punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliu de Conducere al ANRE", a mai spus Rareş Bogdan.

El a precizat: "Îi avertizez pe cei care spun că lucrul este imposibil, pentru că în Spania, cu o situație precedentă, colegii noștri spanioli au trecut la desființarea ANRE și la reînființare".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.