Noi provocări în așa-zisa Transnistria: teroriștii strigă ”teroriștii”! Ocupanții ruși anunță prelungirea ”alertei teroriste” în stânga Nistrului. Provocările sunt regizate de FSB-GRU


Noi provocări în așa-zisa Transnistria: teroriștii strigă ”teroriștii”! Ocupanții ruși anunță prelungirea ”alertei teroriste” în stânga Nistrului. Provocările sunt regizate de FSB-GRU

Teroriștii Rusiei din așa-zisa Transnistria au anunțat prelungirea ”alertei teroriste” în stânga Nistrului. Adică teroriștii strigă ”teroriștii”!

Marioneta Krasnoselski a ordonat extinderea ”codului galben” de pretinsă amenințare cu încă 15 zile. Circul acestor provocări a început după invazia rusească a Ucrainei, când FSB-ul transnistrean a regizat caraghios o serie de așa-zise ”atentate”. 

”Codul galben” de așa-zisă ”amenințare teroristă” va fi valabil cel puțin până pe 21 septembrie, însă cel mai probabil va fi prelungit etapic, la comanda aceluiași FSB.  

Documentul semnat de conducerea autoproclamată a regiunii a fost publicat pe portalul oficial al biroului „liderului” de la Tiraspol, scrie Realitatea.md.

Menționăm că, inițial, în regiunea separatistă era anunțat ”cod roșu” de ”alertă teroristă”. Ulterior, acesta a fost schimbat în galben și prelungit de mai multe ori. 

Amintim că nimeni nu a făcut și nici nu ar avea de ce să facă atentate la Tiraspol, ”atentatele” (în care nimeni nu a murit și nici nu a fost rănit) fiind provocări organizate de FSB și GRU. 

Pentru prima dată codul roşu de alertă teroristă a fost instituit în Transnistria la data de 25 aprilie după mai multe explozii care au avut loc în perioada sărbătorilor de Paști, ulterior, acesta a fost prelungit până la data de 23 iunie.

Tiraspolul susținea că responsabili de provocări ar fi fost niște ”cetățeni ucraineni”, Kievul acuza serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma, parcă screlozat, că ar fi vorba despre ”conflicte” la nivel de grupuri de conducere din stânga Nistrului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.