Cum vrea Putin să îngenuncheze Ucraina în afara câmpului de luptă. Avertismentul premierului polonez


Cum vrea Putin să îngenuncheze Ucraina în afara câmpului de luptă. Avertismentul premierului polonez

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, ar putea avea în plan distrugerea financiară a Ucrainei.

Acesta a adăugat că banii promiși Ucrainei de Europa de Vest ar trebui să fie trimiși rapid.

"Mi-e teamă că următorul plan al lui Putin este să îngenuncheze Ucraina nu pe câmpul de luptă, ci mai presus de toate să o îngenuncheze financiar – astfel încât Guvernul ucrainean să nu poată plăti soldați, polițiști, asistente sau medici, respectiv pensii", a declarat acesta pentru site-ul de știri i.pl.

Potrivit lui Morawiecki, Kremlinul speră că acest lucru îl va determina pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să fie mai dispus să negocieze. 

Premierul polonez a mai precizat că speră că "ajutorul din Europa de Vest, promis Ucrainei la reuniunea Consiliului European din iunie, va ajunge cât mai curând posibil".

"Vorbesc adesea cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, respectiv cu alți lideri ai UE, despre îndeplinirea angajamentelor de acum câteva luni", a adăugat acesta. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.