Ucrainenii au spulberat frontul rusesc la nord de Izium și amenință să răstoarne tot frontul din regiunea Donețk. Multe trupe rusești riscă să fie înconjurate și capturate


Ucrainenii au spulberat frontul rusesc la nord de Izium și amenință să răstoarne tot frontul din regiunea Donețk. Multe trupe rusești riscă să fie înconjurate și capturate

Ieri, forțele ucrainene au înaintat la nord de Izium până la râul Oskil și practic au tăiat toate legăturile nordice ale orașului Izium. Acest oraș este punctul nordic al ofensivei ruse împotriva aliniamentului Sloviansk – Seversk – Bahmut pe care rușii încearcă de aproape o lună să-l străpungă. 

Ucrainenii din Sloviansk au atacat ieri în direcția Lîman – ceea ce izolează orașul Izyum dinspre sud. Se pare că atacul ucrainean din regiunea Herson a atras acolo mai multe forțe rusești de pe frontul din est, ceea ce a făcut posibilă această înaintare surprinzătoare a ucrainenilor de cca 50 km în doar câteva zile.

Dacă ucrainenii recuceresc orașul Izium în zilele următoare și coboară spre sud de-a lungul râului Doneț vor putea ataca flancul drept al trupelor ruse din regiune, existând posibilitatea recuperării teritoriilor ocupate de ruși în estul Ucrainei. Natura luptelor din Ucraina s-a schimbat peste noapte, de la un război pozițional la manevre în adâncime, existând posibilitatea ca grupări mari de trupe ruse să fie înconjurate și capturate.

Ultimele informații arată că trupele ucrainene au ajuns inclusiv în sud-estul orașului Izium la Oskol și că ar fi început atacul asupra orașului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.