ȘOC! Putin ordonă companiilor Gazprom și LukOil să finanțeze două armate de mercenari împotriva Ucrainei!


ȘOC! Putin ordonă companiilor Gazprom și LukOil să finanțeze două armate de mercenari împotriva Ucrainei!

Vladimir Putin, a ordonat companiilor Gazprom, LukOil și Rosneft să creeze, pe modelul Wagner PMC, unități militare private pentru a intensifica agresiunea armată împotriva Ucrainei. Dictatorul rus pregătește o nouă etapă a războiului pentru octombrie, una în care trupele de mercenari se pare că vor lua locul formațiunilor regulate demoralizate și incapabile ale armatei ruse.

Anunțul privind schimbarea paradigmei de luptă la Kremlin a fost făcut de unul dintre cei mai influenți jurnaliști de investigație, Hristo Grozev, de la grupul internațional Bellingcat.

Potrivit declarațiilor lui Grozev, dictatorul rus intenționează să înceapă o „nouă etapă de luptă” la mijlocul toamnei anului 2022, așa că a ordonat fiecărei corporații guvernamentale și fiecărui oligarh să-și creeze propriul PMC, adică propria unitate de mercenari, pe care să o trimită apoi să lupte în Ucraina.

„Putin spune că eșecurile Federației Ruse în Ucraina se ”datorează” corupției și incompetenței din armată , și faptului că militarii angajați se simt înșelați cu salariile lor. Dar din nou, este foarte optimist, și spune că fiecare corporație de stat, în primul rând companii cum sunt Gazprom, LukOil și Rosneft, și fiecare oligarh va primi ordin să creeze câte un PMC pentru „o nouă etapă în octombrie”, a scris Grozev.

Potrivit activistului rus pentru drepturile omului Mark Feigin, Federația Rusă a decis să crească numărul de companii militare private , deoarece acestea ar fi structuri militare foarte convenabilă pentru autoritățile de la Kremlin, în ciuda faptului că funcționarea lor este interzisă de lege.

În același timp, tot o modificare a paradigmei are loc și în zona războiului informațional, propagandiștii ruși apelând la un nou set de minciuni cu privire la contraofensiva armatei ucrainene în regiunea Harkov. 

Trolli Federației Ruse nu mai vorbesc de sprijinul NATO, ci de faptul că înseși unitățile NATO au dat, în regiunea Harkov, trupele rusești cu picioarele în sus. „Trupele NATO au intrat în așezarea Volcansk”, este mesajul de propagandă care a început să fie diseminat pe canalele rusești de Telegram, care mistifică situația de pe front în fiecare zi și scriu despre „succesele” armatei ruse, pe 11 septembrie. Este de remarcat faptul că mesajele despre „NATO în regiunea Harkov” de pe toate canalele sunt absolut identice în conținut.

"Volchansk a fost ocupat de trupele NATO. Exact așa și nimic altceva. Oamenii noștri scriu de acolo că practic nu există naziști ucraineni în oraș. Sunt mulți negri și vorbitori de engleză. Situația este exact aceeași în Lopan", au scris propagandiștii.

Trebuie aminti faptul că unitățile MTR au rearbora steagul de stat ucrainean la Volcansk, în regiunea Harkov, pe data de 11 septembrie. Cu o zi înainte, „autoritățile” invadatoare din Volcansk au anunțat retragerea trupelor ruse din oraș, presupus pentru a salva viețile populației. „Sediul” a fost transferat în Belgorod rusesc, iar peste 200 de localnici au fost trimiși în „zboruri de evacuare” în Orientul Îndepărtat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.