Bătăi de cap pentru stataliștii ,,moldoveniști”. La Chișinău are loc lansarea Ligii Studenților din Basarabia, organizație clar românească și unionistă menită să-i unească pe tinerii dintre Prut și Nistru


Bătăi de cap pentru stataliștii ,,moldoveniști”. La Chișinău are loc lansarea Ligii Studenților din Basarabia, organizație clar românească și unionistă menită să-i unească pe tinerii dintre Prut și Nistru

Luni, 19 septembrie, de la ora 13:00, în sala Mediacor, sub egida Universității de Stat din Moldova (USM), are loc lansarea Ligii Studenților din Basarabia!

Liga Studenților din Basarabia (LSB) este o organizație de tineret proaspăt înființată care are ca scop apărarea drepturilor și reprezentarea intereselor legitime ale studenților, elevilor și tinerilor din Republica Moldova, dezvoltarea lor profesională și personală, precum și creșterea calității actului educațional în cadrul învățământului superior.

LSB urmărește atenuarea și rezolvarea problemelor întâmpinate în sistemul de învățământ superior din Republica Moldova în baza experienței acumulate de colegii din Liga Studenților din Iași (LS IAȘI), o organizație studențească unică în mediul asociativ din România, care de-a lungul timpului a ieșit în evidență prin îndrăzneala și ingeniozitatea cu care a abordat anumite situații și a rezolvat diverse probleme ale studenților din universitățile românești.

La Chișinău urmează o perioadă interesantă, întrucât studențimea va încerca să-i readucă pe tinerii basarabeni pe un drum firesc al românismului și al iubirii de neam și istorie. O sarcină pe cât de complicată, pe atât de necesară, fiind știut faptul că politicul basarabean s-a străduit din răsputeri să le inhibe tinerilor sentimentul apartenenței la România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.