Organizat la ordinul FSB, ”protestul” infractorului fugar Șor s-a dovedit un fiasco de proporții. Cinismul hoțului: în timp ce stă la căldurică în Israel, lăfăindu-se cu banii publici furați din R.Moldova, Șor îi îndeamnă pe moldoveni să doarmă în corturi pe stradă!


Organizat la ordinul FSB, ”protestul” infractorului fugar Șor s-a dovedit un fiasco de proporții. Cinismul hoțului: în timp ce stă la căldurică în Israel, lăfăindu-se cu banii publici furați din R.Moldova, Șor îi îndeamnă pe moldoveni să doarmă în corturi pe stradă!

La comanda Kremlinului, infractorul fugar Ilan Șor a regizat, duminică după-amiază, un așa-zis protest la Chișinău (foto sus / sursa zugo.md). Manifestația propagandistică rusofilă s-a dovedit un fiasco puțin spus caraghios, numărul participanților nefiind nici pe departe cel scontat de organizatori. Ceea ce demonstrează o dată în plus că moldovenii înțeleg prea bine faptul că, după ce rușii au provocat în mod premeditat criza energetică, aceiași ruși vor ca moldovenii să protesteze împotriva efectelor. 

Potrivit presei din stânga Prutului, protestul a fost regizat cu tot rețetarul rusofil deja cunoscut: oameni plătiți, mulți aduși cu microbuzele, majoritatea neavând nici cea mai vagă idee despre motivele ieșirii în stradă. Acești oameni mințiți, confuzi și sărăciți sunt chiar victimele rusofililor care îi manipulează cu cinism. Printre participanți s-au făcut remarcați și numeroși cetățeni aduși într-o stare avansată de ebrietate. 

O parte dintre manifestanți și-au montat corturi, semn că au ordin să genereze tensiuni și tămbălău stradal pentru încă o perioadă. Și povestea cu amplasarea corturilor este o mai veche petardă, partidele rusofile făcând apel deseori la o astfel de tactică. 

Avertizăm că bâlciul este organizat, ca de obicei, de așa-zisul Departament moldovenesc de la Kremlin, adică de FSB și de GRU. Nu este deloc o coincidență că Șor a trimis emisari, recent, la Moscova, alături de emisarii lui Dodon și Voronin. Circul girat de Șor și de stăpânii săi cu epoleți reprezintă un atentat la siguranța statului. 

În mijlocul bâlciului, infractorul fugar Ilan Șor a fost băgat în direct să le vorbească protestatarilor, prin intermediul unui televizor, moment în care a început să împroște minciunile propagandei putiniste. Șor a trâmbițat că de-acum înainte va organiza ”proteste” în fiecare duminică. Adică hoții organizează proteste la Chișinău, exact când FSB și GRU îi întorc cu cheița. Amintim că Șor a fost condamnat, în 2017, la 7 ani și șase luni de închisoare pentru spălare de bani și fraudă. Individul este unul dintre cei mai importanți pioni politici și mediatici ai Rusiei din R.Moldova. Locul lui este la închisoare. 

De-a dreptul halucinant este că Ilan Șor, care trăiește în cel mai opulent lux, cu banii publici furați din R.Moldova, îi îndeamnă pe moldoveni să își petreacă nopțile în corturi pe străzi, în timp ce el stă la căldurică și execută ordinele Rusiei genocidare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.