Ministrul Justiției din R. Moldova spune lucrurilor pe nume: "Banii cu care Șor finanțează aceste proteste sunt bani murdari! Nu-i va reuși destabilizarea!"


Ministrul Justiției din R. Moldova spune lucrurilor pe nume: "Banii cu care Șor finanțează aceste proteste sunt bani murdari! Nu-i va reuși destabilizarea!"

Protestele Partidului "ȘOR" sunt organizate din bani murdari și au ca scop destabilizarea situației din R.Moldova, a declarat ministrul Justiției de la Chișinău, Sergiu Litvinenco. Potrivit acestuia, Ilan Șor este disperat și se folosește de banii furați pentru a scăpa de răspunderea în fața justiției prin destabilizarea R. Moldova. 

CITIȚI ȘI: APEL către autoritățile din R.Moldova: Puneți punct degrabă, prin lege, așa-zisului ”protest” al criminalului Șor, care e o operațiune FSB-GRU! Valentin Dolganiuc: dacă nu o veți face, vom organiza o contramanifestație și îi vom alunga pe lumpenii Rusiei

"Îi fuge pământul de sub picioare, toată lumea știe cine este Șor. El acum aruncă practic banii care i-a furat de la cetățeni pentru a încercă să destabilizeze situația, pentru a scapă de justiție. Banii cu care se finanțează aceste proteste sunt bani murdari. Din păcate oamenii care vin, au ajuns la pragul sărăciei din cauza unor astfel de personaje care au furat de-a lungul timpului bugetul Republicii Moldova, de la cetățeni, și acum arunca acești bani către oameni", a declarat Litvinenco în cadrul emisiunii În PROfunzime de la ProTV.

Potrivit ministrului Justiției, Șor trebuie să înțeleagă că "doleanțele lui sunt iluzorii" și nu-i va reuși nimic.

"Nu-i va reuși destabilizarea. Ceea ce va obține el, va obține doar că legea într-un final să triumfe și dacă vina lui va fi dovedită în mod corespunzător în instanță judecătorească, indiferent ce ar face, el va fi condamnat și averea va fi confiscata", a adăugat Litvinenco. 

Litvinenco a mai precizat că acțiunile lui Șor pot fi catalogate drept un atentat la securitatea statului și al cetățenilor. 

"Din punct de vedere juridic, ar trebui să știe că răspunderea pentru o astfel de acțiune este chiar mai mare decât răspunderea pentru furturile pe care le-a comis, furtul miliardului și așa mai departe", a reliefat Litvinenco. (sursa: deschide.md)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.