VIDEO LIVE. Breaking! Vladimir Putin anunță „mobilizarea parțială”, mințind cu nerușinare: „scopul Vestului este să distrugă Rusia” / „Mercenarii străini torturează oameni pașnici din Donețk și Herson”


VIDEO LIVE. Breaking! Vladimir Putin anunță „mobilizarea parțială”, mințind cu nerușinare: „scopul Vestului este să distrugă Rusia” / „Mercenarii străini torturează oameni pașnici din Donețk și Herson”

Tiranul de la Kremlin, Vladimir Putin, a spus, printre altele, în discursul său, de miercuri dimineață, amânat cu cel puțin 12 ore, că NATO a ajuns la granițele Rusiei și că Vestul, care vrea să distrugă Rusia, a împins Ucraina în acest război. Kievul a refuzat să negocieze și intenționează să se doteze cu arme nucleare, a mai perorat liderul Federației Ruse, vorbind, în același timp, de o „mobilizare parțială”, urmând ca rezerviștii să fie înrolați și trimiși pe frontul din Ucraina.

„Regimul opresiv de la Kiev s-a intensificat după 2014, promovând o politică a terorii. Ați văzut deja barbarismul neo-naziștilor în teritoriile ocupate de ei. Forțele armate ucrainene și mercenarii torturează oameni pașnici din Donețk și Herson”, a mai spu Putin, adăugând „vom face orice este nevoie ca să ne protejăm” și amenințând din nou cu armele nucleare. 

Discursul lui Vladimir Putin, idei principale: „Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi. Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.  Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă. Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție. 

Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO. Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina. 

După 2014, politica terorii împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă. Acești oameni rămân pe teritoriile eliberate de neonazisti, e vorba despre Herson, Lugansk, Zaporojie, unde ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei. Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson. 

Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă. Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri”. (sursa: Digi24.ro)„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.