Analiștii occidentali arată că Rusia nu mai poate echipa noii militari chemați sub arme în urma mobilizării anunțate de Putin. Care sunt datele ce susțin această analiză


  • ACP
  • Sep 22, 2022 12:11
  • 2469
Analiștii occidentali arată că Rusia nu mai poate echipa noii militari chemați sub arme în urma mobilizării anunțate de Putin. Care sunt datele ce susțin această analiză

Anunțul făcut de președintele Putin privind mobilizarea parțială a produs inițial multă îngrijorare în Ucraina și în restul Europei, numai că, la o analiza rapidă chiar, se poate constata că forțele militare ruse nu mai au posibilitatea să schimbe prea multe pe frontul ucrainean. 

Într-un articol al CNN, Alex Lord, specialist în Europa și Eurasia al firmei de analiză strategică Sibylline din Londra, a declarat că armata rusă nu este echipată suficient în prezent pentru a desfășura rapid și eficient 300.000 de rezerviști, așa cum declarase ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu că se intenționează. 

"Rusia trage deja din greu să-și echipeze forțele profesioniste din Ucraina, în urma pierderilor semnificative de echipamente în timpul războiului", a mai explicat Alex Lord. 

Conform analizei făcute de experți ai Institutului pentru Studiul Războiului, un think tank din Statele Unite, armata rusă ar fi pierdut în timpul recentei ofensive ucrainene de la 50 la 90 de procente din capacitatea de luptă din cauza pierderilor blindatelor și a altor echipamente, pierderi care se adaugă numărului imens al pagubelor suferite de ruși de la începutul războiului.  

Astfel, conform datelor publicate de site-ul web de informații olandez Oryx, forțele ruse au pierdut în Ucraina, de la începutul invaziei, peste 6.300 de vehicule blindate, inclusiv 1.168 de tancuri, motiv pentru care în momentul de față nu mai au echipamente suficiente să echipeze unități noi de luptă. Dar mai mult decât atât, armata rusă și-a pierdut și orice urmă de motivație de a lupta, iar cu moralul la pământ e greu de crezut că militarii ruși mai pot lupta cât de cât eficient împotriva unei armate supermotivate și susținută cu echipamente moderne de țările NATO cum e cea a Ucrainei. (sursa: CNN)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.