LISTA: Cine sunt și ce fac copiii de bani gata ai oficialilor Kremlinului în ,,Vestul decadent”. Cum se lăfăiesc în lux odraslele oligarhilor ruși în timp ce tații lor coordonează genocidul din Ucraina


LISTA: Cine sunt și ce fac copiii de bani gata ai oficialilor Kremlinului în ,,Vestul decadent”. Cum se lăfăiesc în lux odraslele oligarhilor ruși în timp ce tații lor coordonează genocidul din Ucraina

În 2017, Duma de Stat a propus ca odraslelor funcționarilor ruși să li se interzică în mod legal să studieze în străinătate. Potrivit autorilor proiectului, experți ai ”Asociației Avanti a antreprenorilor pentru dezvoltarea patriotismului în afaceri”, această măsură are legătură cu "creșterea nivelului de amenințare din partea serviciilor de informații străine", care vizează recrutarea de studenți din Federația Rusă. 

Evident, aceasta nu este prima încercare de a forța "tineretul de aur" să se mulțumească cu educația de acasă. În 2010, de exemplu, legislatorii au dezbătut în mod activ această idee în contextul scandalului din jurul lui Nikita Belykh, care a decis să-și trimită fiul la studii în Marea Britanie. În 2012, comuniștii, care au ridicat din nou această problemă, au fost acuzați că vor să readucă Cortina de Fier. În cele din urmă, în 2013, un proiect de lege propus de deputatul KPRF Oleg Smolin a fost blocat în comisia de specialitate a Dumei din motive formale. Atunci de ce deputații poporului revin cu insistență la această discuție, dar nu reușesc să o depășească? Răspunsul este foarte simplu.

Oficialii și parlamentarii ruși cunosc direct “ororile din Vestul în descompunere” iar trimiterea copiilor în Occident nu ar reprezenta decât o pedeapsă disciplinară. Putem fi siguri de asta. Iată o listă  a celor care au proprietăți imobiliare și/sau copii în străinătate:

1. Dmitri Peskov (secretarul de presă al lui Putin) – fiica Liza locuiește și studiază în Franța, fiul Nikolai a fost judecat în Marea Britanie și a petrecut mai mult de un an într-o închisoare engleză, soția deține un apartament de 126 m2 în SUA.

2. Vladimir Yakunin (fost șef al Căilor Ferate Ruse, membru al cooperativei Ozero) locuiește în Germania. Fiul său cel mare, Andrey, a devenit cetățean britanic, iar cel mic, Victor, cipriot.

3. Andrey Fursenko – fostul ministru al Educației, care a impus sistemul USE în țară, a ascuns mult timp publicului că și copiii săi au fost educați în străinătate. Fiul Alexander trăiește în SUA.

4. Boris Gryzlov (fost președinte al Dumei de Stat, membru al Consiliului de Securitate). Fiica locuiește la Tallinn după ce a obținut cetățenia estoniană.

5. Pavel Astakhov (în calitate de Ombudsman prezidențial pentru drepturile copilului, care a "protejat" orfanii ruși de adopția de către străini). Copiii lui trăiesc unul în Franța, altul în Anglia, ca o ironie a sorții.

6. Serghei Zheleznyak (deputat în Duma de Stat din partea Partidului Rusia Unită, are proiecte de lege privind plasarea datelor personale pe serverele rusești, blocarea torrentelor etc.). Ambele fiice – Anastasia și Elizabeth – trăiesc în Marea Britanie, cea mai mare lucrează pentru BBC News.

7. Serghei Lavrov (ministru de Externe și vechi KGB-ist). Fiica Ekaterina, născută și crescută la New York, a absolvit Universitatea Columbia, unde a studiat științe politice, și are un master în Economie la Londra.

8. Irina Rodnina (deputat în Duma de Stat pentru UR). Fiica Alyona locuiește în Washington, D.C., SUA, și a lucrat pentru Russia Today.

9. Vladimir Pekhtin (fost deputat, a fost președinte al Comisiei pentru etica deputaților din Duma de Stat, vicepreședinte al Dumei de Stat, prim-vicepreședinte al fracțiunii Rusia Unită) locuiește cu fiul său în Miami, SUA.

10. Viaceslav Fetisov (prim-vicepreședinte al Comisiei pentru cultură fizică, sport, turism și tineret a Dumei de Stat, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru politică socială a Consiliului Federației). Fiica lui a fost crescută și educată în SUA. Nu a învățat niciodată să scrie sau să citească în limba rusă.

11. Alexander Remezkov (deputat în Duma de Stat). Fiul cel mare, Stepan, a absolvit colegiul militar din SUA și a intrat la o universitate privată, Hofstra din New York. Fiul mijlociu, Nikolai, studiază în Marea Britanie la o școală public, Malvern College. Fiica Masha locuiește la Viena, unde practică gimnastica.

12. Elena Rakhova (deputat al Consiliului Municipal din Sankt Petersburg, care i-a numit "nefericiți" pe locuitorii din Leningrad care au trăit mai puțin de 120 de zile în timpul blocadei). Fiica Polina trăiește în SUA.

13. Alexei Vorontsov (deputat al Adunării Legislative din Petersburg, comunist). Fiica sa locuiește în Italia, unde s-a mutat din Germania.

14. Elena Mizulina (deputat în Duma, președinta Comisiei pentru familie, femei și copii din Duma, luptătoare înfocată împotriva propagandei homosexuale și a adopțiilor de orfani în străinătate). Fiul este coproprietar al firmei de avocatură Mayer Brown din Bruxelles, Belgia. Doi nepoți, bineînțeles, sunt și ei acolo.

15. Valery Seleznyov (deputat LDPR în Dumă). Fiul Roman a fost condamnat la 27 de ani de închisoare în SUA pentru fraudă cibernetică.

16. Vladimir Solovyov (propagandist de televiziune) are vilă pe lacul Como (lângă Milano), Italia, și permis de ședere acolo.

17. Dmitri Medvedev (prim-ministru, fost președinte al Federației Ruse) deține o podgorie (100 de hectare) și o vilă din secolul al XVII-lea cu 30 de camere în Toscana, Italia.

18. Gennady Timchenko (prietenul lui Putin, vicepreședinte al Comitetului Olimpic Rus, unul dintre "regii achizițiilor de stat" și cel mai mare exportator de petrol din Rusia) e cetățean finlandez, cu tot cu soție și fiică. Aflat sub sancțiuni din 2014, e obligat să locuiască în Rusia.

19. Igor Șuvalov (fost deputat în Duma de Stat, prim-viceprim-ministru al Rusiei din 2008 până în 2018). Deține un castel de 1.480 mp în Austria, o vilă în Dubai și un apartament în Marea Britanie.

20. Alexander Zhukov (prim-vicepreședinte al Dumei de Stat a Adunării Federale Ruse, președinte al Comitetului Olimpic Rus (2010-2018). Fiul – Pyotr – a trăit la New York și la Londra, unde a fost condamnat la 14 luni de închisoare și amendat (7500 lire sterline) pentru că a bătut un britanic.

21. Vladimir Blotsky (membru al Dumei din partea Partidului Comunist, membru al Comisiei pentru relații funciare) deține un teren de peste un hectar și o casă de 312 metri pătrați în Marea Britanie.

22. Olga Golodets (viceprim-ministru al Federației Ruse) deține un apartament și o casă în Italia, având și o proprietate în Elveția.

23. Andrei Golushko (deputat în Duma de Stat din partea Rusiei Unite) deține o casă de lux cu piscină în orașul Mougins de pe Coasta de Azur, în apropiere de Cannes.

24. Lev Kuznetsov (fost ministru pentru Caucazul de Nord) deține 5 case cu o suprafață totală de 432 m2 și un teren de 3.400 m2 în Franța.

25. Andrey Klishas (membru al Consiliului Federației, reprezentant plenipotențiar al Consiliului Federației la Curtea Constituțională a Federației Ruse și la Biroul Procurorului General al Federației Ruse) deține o casă și un teren în Elveția.

26. Mikhail Abyzov (fost ministru pentru afaceri guvernamentale deschise, acum în închisoare). Fiul și fiica dețin o casă în Marea Britanie.

27. Dmitri Savelyev (deputat în Duma de Stat din partea partidului Rusia Unită, membru al Comisiei pentru Sănătate din Duma de Stat, membru al Comisiei pentru Resurse Naturale, Managementul Naturii și Ecologie din Duma de Stat și membru al Comisiei pentru Buget și Piețe Financiare din cadrul Consiliului Federației) deține o casă de 489,3 metri pătrați în Anglia.

28. Nikolai Valuyev (deputat în Duma de Stat din partea partidului Rusia Unită, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru ecologie și mediu din Duma de Stat) deține o casă de 95 m2 în Spania. Mulți sunt convinși că Nikolai are un IQ negativ.

29. Svetlana Khorkina (fost deputat în Duma de Stat a UR, colonel, vicepreședinte al Federației de Gimnastică din Rusia) l-a născut pe fiul său Svyatoslav în Los Angeles, SUA, asigurându-i astfel cetățenia americană.

30. Igor Lebedev (deputat al LDPR, vicepreședinte al Dumei de Stat, fiul lui Vladimir Jirinovski) deține un apartament nedeclarat în Dubai, 442 m2 într-un zgârie-nori de lux din Golful Arabiei.

31. Anton Drozdov (ministru adjunct de finanțe al Federației Ruse), miliardar (deși tot în ruble). Fiica Anna studiază la prestigioasa universitate scoțiană St Andrews, unde a studiat și prințul William, moștenitorul tronului britanic.

32. Rinat Khayrov (deputat în Duma de Stat din partea UR, membru al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat și fost șef al Serviciului Federal de Impozite din Tatarstan). Fiica Elsin, cetățean britanic, a cumpărat o vilă luxoasă (10 dormitoare, 15 băi, 2 lifturi, un cinematograf privat, o piscină, o cramă, o sală de biliard, un centru SPA și o sală de masaj) în sudul comitatului Surrey, dar și un apartament în Londra, în valoare de 32 de milioane de lire sterline, adică 2,8 miliarde de ruble. Ea are deja o vilă în Cipru estimată la 6 milioane de euro.

33. Serghei Narîșkin (director al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse). Fiul Andrey și familia sa au solicitat un permis de ședere în Ungaria. Pentru aceasta a investit 300.000 de euro în obligațiuni maghiare, plus un comision de 60.000 de euro.

34. Serghei Brilev (director general adjunct al postului de televiziune "Rusia", membru al Prezidiului Consiliului de politică externă și de apărare, membru al Consiliului public din cadrul Ministerului rus al Apărării). E cetățean britanic din 2001, iar soția sa, Irina, deține din 2016 un apartament în Londra, în valoare de 700.000 lire sterline, unde locuiește și ea (fiind tot cetățean britanic).

35. Familia lui V. Nikonov (nepotul criminalului în masă Molotov, da, da, ați auzit bine, nepotul lui Veaceslav Molotov, cel care a parafat celebrul tratat prin care ne-a fost răpită Basarabia) e președinte al Fundației Politika. Fiul Aleksei este cetățean american. 

Ținem să menționăm că aceasta nu este o listă exhaustivă, informațiile vor fi completate și corectate pe măsură ce vor fi disponibile.  Aceasta este doar o listă restrânsă pentru că, în realitate, numărul copiilor și nepoților ruși care trăiesc în Vest se numără cu miile. Este posibil ca în 2022 numărul lor să se ridice la zeci de mii. Însă lista prezentată îi conține pe cei mai odioși ”patrioți” și "dușmani ai Occidentului" care își țin familiile exclusiv în "bârlogul inamicului". Copiii lor studiază, trăiesc și muncesc în Occident, nemaiavând nimic de-a face cu Rusia. Aceasta este calea pe care părinții lor au ales-o pentru ei. Părinții sunt miniștri, deputați, angajați ai posturilor de televiziune de stat etc. Toți îi învață pe rușii de rând cum să-și iubească patria, să supraviețuiască, să mănânce paste și să-și strângă curelele. Dar ei nu își refuză nimic. 

Trageți propriile concluzii!

Interesat este că acum, după invadarea și ciopârțirea Ucrainei, ocuparea Crimeii și a Donbassului, oficialii și oligarhii ruși și-au tăiat calea de scăpare către Occident. Acest lucru nu se datorează faptului că nu vor să fugă, ci pentru că în Occident ar putea fi condamnați de Tribunalul de la Haga, în timp ce averile lor furate pot fi sau chiar vor fi confiscate, în lumina ultimelor evenimente, așa cum au anunțat Marea Britanie, punând pe tapet o posibilă confiscare a averilor și a proprietăților imobiliare ale oficialilor și oligarhilor ruși.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.