Mascarada organizată de Kremlin: Copiilor li se permite să voteze la pseudoreferendumurile privind aderarea la Rusia a unor zone ocupate temporar din Ucraina


Mascarada organizată de Kremlin: Copiilor li se permite să voteze la pseudoreferendumurile privind aderarea la Rusia a unor zone ocupate temporar din Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a obținut mai multe documente care circulă în rândul oficialilor pro-ruși din autoproclamata Republică Populară Donețk, acestea relevând faptul că inclusiv rezidenților care sunt încă minori li se permite să voteze la mascarada descrisă de Kremlin drept un referendum ce vizează aderarea la Rusia a zonelor ocupate temporar din regiunea în cauză. 

"Invadatorii speră să extindă 'baza electorală' care sprijină aderarea părții de est a Ucrainei la Federația Rusă. implicând rezidenții locali cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani în acest proces de pseudovotare", a transmis SBU. 

Minorii trebuie să fie însoțiți la "secțiile de votare" de către părinții sau tutorii lor ori reprezentanții orfelinatelor. De asemenea, pentru a spori prezența la vot, oficialii pro-ruși plănuiesc să mobilizeze familiile din regiunea Donețk care au plecat în Federația Rusă.

SBU a identificat deja toți organizatorii acestei mascarade, a stabilit locul lor și a documentat faptele comise de aceștia. 

În urma contraofensivei ucrainene din estul și sudul Ucrainei, liderii "LPR/DPR" și colaboratorii din teritoriile ocupate de ruși din regiunile Herson și Zaporojie s-au grăbit să anunțe "referendumuri privind aderarea la Rusia", programându-le pentru perioada 23-27 septembrie.

Puterile occidentale au declarat deja că aceste referendumuri organizate de Kremlin în Ucraina vor fi considerate ilegitime. (sursa: Kyiv Post)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.