Măsuri disperate pentru economisirea energiei în Franța: Primăria unei localități le va oferi elevilor jachete de iarnă


  • ACP
  • Oct 4, 2022 15:27
  • 966
Măsuri disperate pentru economisirea energiei în Franța: Primăria unei localități le va oferi elevilor jachete de iarnă

Țările din vestul Europei încearcă, fiecare în parte, să găsească soluții pentru a face față imensei crize energetice care pare să se apropie rapid, odată cu începerea sezonului rece. Pe lângă măsurile la scară mare, hotărâte de guverne, la nivel local se gândesc de asemenea soluții dintre cele mai puțin așteptate pentru unele dintre cele mai puternice economii din lume.  

Astfel, într-o localitate franceză din Normadia primăria a hotărât să le ofere jachete de iarnă elevilor pentru a face față temperaturilor scăzute care vor fi în scoli, după ce s-a hotărât că nu se va permite să fie mai mult de 19 grade în clădirile publice. Gabriel Daube, primarul localității Periers, a declarat pentru rețeaua de radio France Bleu că "aceasta este una dintre hotărârile care completează o serie întreagă de măsuri de reducere a facturii la energie a municipalității", primăria estimând costul jachetelor la aproximativ 6.000 de euro pentru un total de 350 de elevi, în condițiile în care se vor economisi aproximativ 20.000 euro dacă vor scădea cu 10% costurile cu energia. 

"E necesar ca elevii să se simtă bine pentru a putea învață", a mai spus primarul Daube, explicând de ce vor fi oferite hainele de iarnă. 

Pe lângă aceasta măsură, primăria a hotărât ca iluminatul public din localitate să fie oprită complet de la ora 23.00. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.