Delirul Kremlinului la apogeu! Putin, care ar pregăti un test nuclear la granița cu Ucraina, transmite că o să negocieze pacea cu următorul președinte de la Kiev / Lavrov: „majoritatea zdrobitoare" a ţărilor dau dreptate Rusiei, dar nu au curaj să admită asta


Delirul Kremlinului la apogeu! Putin, care ar pregăti un test nuclear la granița cu Ucraina, transmite că o să negocieze pacea cu următorul președinte de la Kiev / Lavrov: „majoritatea zdrobitoare" a ţărilor dau dreptate Rusiei, dar nu au curaj să admită asta

Un tren operat de divizia nucleară secretă rusă a fost reperat în centrul Rusiei, îndreptându-se spre Ucraina, relatează The Times, citându-l pe analistul polonez în domeniul apărării Konrad Muzyka. Această mișcare „ar putea fi un indiciu pentru Occident că Moscova se pregătește de o escaladare a conflictului" sau pentru un "exercițiu de descurajare strategică", a declarat Muzyka. 

NATO și-a avertizat deja aliații în legătură cu posibilele teste nucleare ale Rusiei, potrivit The Times.

La 3 octombrie, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, opina că, deși Rusia are în doctrina sa utilizarea armelor nucleare, este "foarte puțin probabil" ca Vladimir Putin să decidă să le folosească în războiul cu Ucraina, deoarece ar fi inacceptabil pentru aliații Moscovei, India și China.

În același timp, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, a declarat că negocierile cu Ucraina nu sunt posibile atâta timp cât liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, nu-și schimbă punctul de vedere, motiv pentru care Moscova așteaptă un eventual succesor al acestui cu care să poarte tratative de pace, scrie Ukrainska Prava citând agenția rusă de stat Ria Novosti. 

Aberațiile Moscovei vin în contextul în care președintele Zelenski a semnat un decret care stabilește că Ucraina nu va negocia niciodată cu Vladimir Putin, pe care îl consideră iresponsabil și lipsit de onoare. 

„El (Putin) nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei', a spus Zelenski într-o declarație recentă.

Putin, care va împlini 70 de ani în această săptămână, a dominat viaţa politică din Rusia timp de peste două decenii şi, în baza reformelor constituţionale adoptate sub preşedinţia sa, ar mai putea candida încă de două ori, putând rămâne la putere până în 2036.

„Ce mai putem spune acum? Așteptăm ca poziția actualului președinte al Ucrainei să se schimbe sau așteptăm să vină un alt lider la conducere care să aibă o viziune în favoarea poporului ucrainean”, a precizat Peskov după ce la Moscova au ajuns informații despre decretul lui Zelenski. 

O altă ieșirea delirantă a avut și ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, care a aberat, marţi, în ciuda reacțiilor comunității internaționale, că „majoritatea zdrobitoare" a ţărilor dau dreptate Rusiei în privința anexării celor patru teritorii ucrainene, transmite EFE, preluată de agerpres.ro,

„O majoritate zdrobitoare de ţări - şi vă garantez acest lucru - înţelege perfect că avem dreptate", a declarat Lavrov în plenul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), unde a prezentat documentele de anexare a regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson, în ciuda faptului că practic întreaga comunitate internaţională, inclusiv parteneri tradiţionali ai Rusiei, precum China, India, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia şi Serbia, nu vor recunoaşte anexarea.

„Nu toată lumea are curaj şi nici forţă să vorbească obiectiv şi direct despre aceasta", a afirmat Lavrov, care s-a declarat „convins că adevărul va învinge". (surse: Kyiv Independent, Ukrainska Pravda, Agerpres.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.