AUDIO: un soldat rus se văicărește la telefon și își ia adio de la soția sa: ”Suntem încercuiți. În curând vom fi morți!” După faptă și răsplată: nu vă mai lăudați cu tâlhăriile, crimele și violurile?


AUDIO: un soldat rus se văicărește la telefon și își ia adio de la soția sa: ”Suntem încercuiți. În curând vom fi morți!” După faptă și răsplată: nu vă mai lăudați cu tâlhăriile, crimele și violurile?

Dacă la începutul invaziei genocidare a Ucrainei, militarii ruși vorbeau, potrivit interceptărilor făcute, despre furturile, violurile și crimele săvârșite, lăudându-se cu aceste barbarii către rude și prieteni, care de cele mai multe ori îi încurajau frenetic, noile interceptări arată disperarea, spaima și umilințele la care sunt supuse trupele rusești, spulberate pe fronturile din Ucraina și dotate cu echipamente vechi de zeci de ani. 

Totul demonstrează impotența caraghioasă a Rusiei criminale, care se retrage cu coada între picioare, încasând umilințe după umilințe în fața trupelor ucrainene. Și mai rușinos este că rușii fug de mănâncă pământul din zone pe care în urmă cu câteva ore le declaraseră anexate la Federația Rusă. În tot acest timp propaganda Kremlinului minte cum respiră, anunțând ”victorii” și ”rezistențe” inexistente, deși Rusia nu a mai pierdut atâtea vieți de la cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Potrivit Timpul.md, serviciile ucrainene de informații au publicat o convorbire interceptată între un sodat rus și soția sa, militarul văicărindu-se că au fost încercuiți de trupele ucrainene și că în curând vor fi toți morți. Păi ce căutați într-o țară străină ca să ucideți, violați și tâlhăriți? Vă prezentăm transcriptul: 

”– Ce faci?

– Bine, bine.

– Slavă Domnului că am dat de tine.

– De ce ai rămas fără suflare?

– Suntem încercuiți, Lyb. În curând vom fi morți.

– Nouă ne-au spus că rezistați acolo. Aveți ordin să mențineți pozițiile până la moarte?

– Lyuba, Lyuba, te-am sunat doar ca să-ți spun la revedere.

– Nu! Nu! Nu!

– Nimănui… Mă auzi? Nu spune nimănui. E f…t aici.

– Ați mai rămas puțini?

– Din grupul meu, din grupa mea de recunoaștere, au mai rămas… De ce am spus asta? Abia am scăpat…

– Abia ce?

– Abia am scăpat. Hai, lasă-mă să stau de vorbă cu tine, măcar două minute. Nu-mi mai pasă de comunicații. Nu-mi mai pasă dacă mă interceptează.

– Nu!

– Nici dacă pică o rachetă sau un proiectil aici!”.

Redăm audio: 



Înregistrarea vine după o altă convorbire făcută publică, dintre un soldat rus și mama sa, în care acesta îi spune că propagandiștii Kremlinului mint în tot ce spun, iar situația de pe front este foarte grea pentru trupele trimise de Putin să lupte în Ucraina, transmite Ukrainska Pravda.

„Totul este o mizerie. Orice se întâmplă aici este o rușine totală. De fiecare dată când ne uităm la echipamentul nostru, ne vine să plângem”, îi povestește soldatul rus mamei sale.

Reamintim că, sâmbătă, trupele ucrainene au recuperat orașul Lîman, după ce au încercuit aproximativ 5.000 de soldați ruși. Oficialii ruși au anunțat ulterior că, din cauza amenințării încercuirii, trupele rusești au părăsit Lîman și s-au retras pe linii mai ”avantajoase”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.