Ministrul german de Externe admite că țara ei nu a ascultat cu atenție "evaluarea corectă a multor parteneri" în legătură cu Rusia


Ministrul german de Externe admite că țara ei nu a ascultat cu atenție "evaluarea corectă a multor parteneri" în legătură cu Rusia

Europa a devenit mai puternică de când Germania a adoptat o linie comună cu alte țări membre UE în ceea ce privește Rusia, a declarat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, pe parcursul Forumului de Securitate de la Varșovia.

"Vom atinge securitatea doar fără, nu cu Rusia lui Vladimir Putin. Aceasta a fost o schimbare importantă în politica germană", a spus Baerbock.

Ea a recunoscut că Germania nu a ascultat anterior cu mare atenție "evaluarea corectă a multor parteneri" cu privire la Rusia.

"Acum, că ne-am schimbat cursul, totul a devenit limpede pentru Guvern, pentru mass-media și pentru oameni. Nu putem reuși decât împreună cu toți prietenii noștri din Europa, mai ales că Germania joacă într-o echipă comună. Trebuie să rămânem uniți și să prevenim o scindare impusă din exterior! Chiar acum Rusia folosește următorul său instrument de război hibrid – divizarea Europei. Prin urmare, este foarte important să transmitem un semnal clar că Putin nu va reuși", a subliniat Baerbock.

Baerbock a mai zis că e un semnal pozitiv faptul că SUA și Europa, NATO și UE sunt în prezent mai apropiate ca niciodată. Solidaritatea transatlantică, parteneriatul și încrederea sunt "cele mai puternice arme și împotriva Rusiei", a reliefat Baerbock.

La rândul său, ministrul de Externe al Republicii Cehe, Jan Lipavsky, a remarcat că în pe parcursul acestui război teribil pe care Putin îl poartă împotriva Ucrainei, "Europa Centrală și de Est au un leadership politic hotărât".

Acesta mai consideră că UE are nevoie de leadershipul țărilor care pot schimba cu adevărat situația. Cu toate acestea, în opinia sa, Europa nu are nevoie de un singur lider care să dicteze care ar trebui să fie politica, deoarece există un "mecanism de multilateralism" bine stabilit. (sursa: Kyiv Post)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.