VIDEO Aderarea României la Schengen. Rareș Bogdan, discurs năprasnic în PE: "Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Ce trebuie să mai facem, să provocăm o criză alimentară la nivel european?!"


VIDEO Aderarea României la Schengen. Rareș Bogdan, discurs năprasnic în PE: "Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Ce trebuie să mai facem, să provocăm o criză alimentară la nivel european?!"

Liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, a susținut miercuri un discurs năprasnic, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, pe tema aderării României la Spațiul Schengen. 

Concret, europarlamentarul PNL a amenințat cu declanșarea unei crize alimentare la nivel european în situația în care Româna nu va fi primită în Spațiul Schengen. "Nu ne obligați să jucăm și noi dur!", a continuat acesta. 

"De 11 ani, două țări pe care românii le respectă îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări. România și-a tratat mereu partenerii cu respect. Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de către toți membrii UE? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți până acum! Nu suntem mai puțin europeni decât cei din vest! Nu îi trimiteți pe alegătorii români către populiști și eurosceptici! Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european! Acum 500 de ani un român a fost primul european care l-a înfrânt și blocat pe cuceritorul Constantinopolului, Mehmed al II-lea. Se numea Iancu de Hunedoara. În onoarea lui și astăzi toate bisericile catolice trag clopotele la ora 12. Vă avertizez că acum Mehmed al II-lea se numește Putin! A atacat Ucraina cu tancurile, dar a atacat și eurosistemul. Are două arme, minciuna și politicieni cărora le oferă sprijin. Are oameni care deja le spun românilor că eurosistemul i-a abandonat. Pentru a anula orice demers anti-european și orice discurs eurosceptic în interiorul granițelor României și Bulgariei, țările noastre trebuie să fie obligatoriu în Schengen! Nu vă bateți joc încă o dată de România și Bulgaria! Ajunge!", a declarat eurodeputatul PPE. 

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.