Amiral american: SUA au capacitatea de a sparge o blocadă maritimă exercitată de China asupra Taiwanului! Ce alternativă are Beijingul pentru a impune blocade "în mod legal, în siguranță și greu de contracarat"


Amiral american: SUA au capacitatea de a sparge o blocadă maritimă exercitată de China asupra Taiwanului! Ce alternativă are Beijingul pentru a impune blocade "în mod legal, în siguranță și greu de contracarat"

SUA și aliații săi au capacitatea de a sparge o blocadă exercitată de China asupra Taiwanului, a spus comandantul flotei americane din Pacific, amiralul Samuel Paparo.

CITIȚI ȘI: China ar putea opta mai degrabă pentru varianta impunerii unei blocade asupra Taiwanului! Și această strategie ar avea un impact devastator!

Marina armatei chineze dispune de "numărul de nave și capacitatea pe mare pentru a executa o blocadă", a declarat acesta într-o conferință de presă.

"Întrebarea care urmează este: 'Au aliații capacitatea de a sparge blocada?'. Și răspunsul la asta este un da răsunător", a mai spus acesta. 

Armata americană ar putea învinge singură o blocadă chineză, luând în calcul volumul său de putere de foc și "superioritatea în domenii-cheie", a mai precizat Paparo, referindu-se probabil la submarinele nucleare și la alte forțe submarine.

Cu toate acestea, un oficial american, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a precizat pentru publicația Nikkei Asia că Beijingul ar putea folosi alte mijloace decât forțele navale pentru a bloca efectiv Taiwanul.

Făcând referire la exercițiile militare ale Beijingului din luna august, oficialul a spus că armata chineză a lansat 11 rachete balistice în zonele de exerciții desemnate în apele de lângă porturile Taipei și Kaohsiung, provocând perturbări ale traficului maritim și aerian.

"Acesta este un impact destul de semnificativ asupra activităților normale", a spus oficialul, subliniind amenințarea pe care rachetele o exercită la adresa liniilor aeriene și maritime de comunicație din Taiwan.

Ar putea fi exercitată o blocadă asupra Taiwanului "prin impunerea repetată a acestor tipuri de zone de închidere, în mod legal, în siguranță și într-un mod care ar fi extraordinar de dificil, fie pentru Taiwan, fie pentru SUA, de contestat și de contracarat", a mai precizat acesta. 

Un înalt oficial taiwanez a fost citat de Nikkei spunând că națiunea sa nu va ceda în fața presiunii Beijingului.

"Campania chineză de presiune, campania de constrângere, s-a dovedit a fi contraproductivă", a spus oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

"Aceste măsuri coercitive nu numai că întăresc determinarea poporului nostru, voința noastră de a ne apăra propria democrație, ci și coagulează sprijin internațional pentru Taiwan", au spus aceștia. (sursa: Taipei Times)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.