EXCLUSIV: George Cușa, fost deținut politic pentru 12 ani și supraviețuitor al Experimentului Pitești: ”Urmașii Securității și ai comuniștilor sunt pretutindeni și lucrează pentru scopul final: spălarea Securității și a regimului criminal” Cum pregătește Ministerul Culturii distrugerea clădirilor ce au aparținut fostului penitenciar Pitești


EXCLUSIV: George Cușa, fost deținut politic pentru 12 ani și supraviețuitor al Experimentului Pitești: ”Urmașii Securității și ai comuniștilor sunt pretutindeni și lucrează pentru scopul final: spălarea Securității și a regimului criminal” Cum pregătește Ministerul Culturii  distrugerea clădirilor ce au aparținut fostului penitenciar Pitești

Scriitor, mărturisitor esențial, fost deținut politic timp de 12 ani și supraviețuitor al bestialelor reeducări pe care Securitatea le-a organizat la Pitești, Gherla și Aiud, domnul George Cușa (96 ani / foto sus, sursa Podul.ro) comentează cu amărăciune, în exclusivitate pentru Podul.ro, scandalosul refuz al Ministerului Culturii de a clasa ca monument istoric rămășițele fostului penitenciar comunist de la Pitești, aceasta fiind unica soluție pentru a salva incintele în care a avut loc așa-numitul ”Experiment Pitești”, barbarie unică în Gulagul cunoscut. 

Din informațiile noastre, în prezent mai trăiesc doar doi supraviețuitori ai Experimentului Pitești: domnii George Cușa și Alexandru Marinescu, fratele partizanului Ion Marinescu din gruparea Arnăuțoiu. 

(Domnul George Cușa, mărturisitor esențial și fost deținut politic pentru 12 ani / sursa foto: Podul.ro) 

Vă prezentăm în integralitate concluziile domnului George Cușa: 

”Nu mă miră absolut deloc că statul român vrea să distrugă puținele clădiri rămase din fostul penitenciar Pitești. Asta s-a urmărit de la bun început. Acolo ar fi trebuit să funcționeze un memorial al victimelor comunismului, și asta încă din anii ‘90. La fel ar fi trebuit să se întâmple și la Jilava, la Râmnicu Sărat, la Gherla și prin alte părți unde s-a rezistat și s-a murit pentru România. 

Securitatea e vie și-și face de cap cum vrea, când vrea, chiar dacă se prezintă sub alte fețe. Asta-i realitatea. Urmașii ei sunt pretutindeni, la fel și urmașii comuniștilor. E indicat să spunem lucrurilor pe nume. Scopul final este spălarea Securității și a comunismului. Piteștiul e o țintă principală pentru că se vrea compromiterea victimelor prin preluarea vechilor minciuni ale Securității. Vai de țara care nu-și respectă istoria! 

Tinerii să pună mâna și să citească istorie recentă, studiile scrise de istorici reali și mărturiile victimelor. Tinerii trebuie să știe ce a însemnat represiunea comunistă, ce a însemnat genocidul comunist. Când clădirile dispar, cărțile sunt cu atât mai importante”.      

În cele ce urmează vă prezentăm în integralitate anunțul făcut, sâmbătă, de responsabilii Memorialului Închisoarea Pitești, pe Facebook, totodată îndemnându-vă să semnați petiția de la final: 

”De peste un an încercăm să convingem autoritățile, prin adrese, documente, mărturii, că închisoarea Piteşti trebuie protejată prin clasarea în întregime ca monument istoric. Momentan, doar partea care ne aparține şi care este muzeu memorial este clasată şi protejată.

Ar fi o crimă să distrugem una din ultimele închisori din perioada comunistă încă existente. Avem nevoie să cunoaştem teroarea dictaturii comuniste şi să înțelegem violența cu care România a fost sugrumată timp de decenii. 

Ministerul Culturii nu ne aude. Avem nevoie de ajutorul vostru, al tuturor, ca sa fim auziți şi ca ministerul să pună sub protecție definitiv acest sit de importanță mondială.

Semnați această PETIȚIE

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.