În timp ce rachetele rusești survolează cerul R.Moldova, omorând creștini nevinovați în Ucraina, mitropolitul Vladimir (polkovnik KGB) se roagă pentru sănătatea lui Putin și pentru armata rusă genocidară


În timp ce rachetele rusești survolează cerul R.Moldova, omorând creștini nevinovați în Ucraina, mitropolitul Vladimir (polkovnik KGB) se roagă pentru sănătatea lui Putin și pentru armata rusă genocidară

Corupt, primitiv și destrăbălat cum îl știți, mitropolitul Vladimir al R. Moldova – adică reprezentantul Bisericii FSB-iste și teroriste Ruse în stânga Prutului, el însuși vechi KGB-ist – a condus, sâmbătă, o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul (99% ruși) s-a rugat pentru criminalul în masă Vladimir Putin și pentru armata care săvârșește genocid în Ucraina.

La doar două zile după această ”slujbă” sinistră și rușinoasă, care NU a avut nimic în comun cu Ortodoxia autentică, amintim că Rusia a violat spațiul aerian al R.Moldova cu rachete de croazieră purtătoare de moarte. Mitropolitului Vladimir nu-i pasă de cetățenii R.Moldova și de creștinii nevinovați uciși mișelește în Ucraina, el stă îngenuncheat în fața criminalilor de la Kremlin și susține genocidul rusesc din țara vecină. 

Potrivit tvr.md, Vladimir a oficiat ”slujba” amintită la mănăstirea de la Serghiev-Posad, unde sunt păstrate moaștele sfântului Serghie de la Radonej.

De la circul propagandistic a lipsit chiar patriarhul Kirill, despre care presa scrie că suferă în urma unor complicaţii provocate de Covid. În locul lui, liturghia fost condusă de Întâi-stătătorul bisericii ruse din Republica Moldova.

În timpul liturghiei, au fost rostite rugăciuni pentru armata agresoare, dar şi pentru Vladimir Putin:

"Încă ne rugăm ţie, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus - Vladimir Vladimirovici. Dăi, Doamne, milă, îndurare, sănătate şi mulţi ani. Păzeşte-l de toţi duşmanii văzuţi".

Precizăm că mitropolitul Vladimir este originar din Cernăuţi, Ucraina, ca şi mitropolitul Ucrainei, Onufrie. Diferenţa este că, în urma invaziei ruse, ultimul a ieşit de sub tutela bisericii ruse, după declanşarea războiului. 

În schimb, Putin este pomenit în continuare în bisericile Mitropoliei Moldovei, cu excepţia a câtorva parohii. Amintim că reprezentanții Partidului Liberal i-au cerut recent mitropolitului Vladimir să iasă de sub jurisdicţia Patriarhiei Ruse, apel care, însă, a rămas fără nicio reacţie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.