Putin, în corzi. Borrell scoate în relief scenariul în care armata rusă va fi anihilată de NATO


Putin, în corzi. Borrell scoate în relief scenariul în care armata rusă va fi anihilată de NATO

Probabil că președintele rus nu blufează atunci când vorbește despre amenințările sale nucleare împotriva Ucrainei, dar nici Occidentul nu blufează când spune că armata rusă va fi anihilată dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina, a zis șeful diplomației europene, Josep Borrell.

"Există o amenințare nucleară și Putin spune că nu blufează. Ei bine, nu își permite să blufeze. Și trebuie să fie clar că oamenii care susțin Ucraina, Uniunea Europeană și statele membre, precum și Statele Unite și NATO nu o fac la rândul lor. Și orice atac nuclear împotriva Ucrainei va crea un răspuns, nu un răspuns nuclear, ci un răspuns atât de puternic din partea militară, încât armata rusă va fi anihilată", a spus Borrell.

Borell a mai reliefat că războiul Rusiei contra Ucrainei e un punct de cotitură. 

"Trăim cu siguranță și un 'moment al creării' unei lumi noi. Pentru că acest război schimbă multe lucruri și, cu siguranță, schimbă Uniunea Europeană. Acest război va crea o Uniune Europeană diferită, din perspective diferite. (...) Acesta este un moment serios din istorie și trebuie să ne arătăm unitatea, puterea și determinarea noastră. Determinare completă!", a mai precizat Borrell. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.