Apel VIDEO al deputaților români din Primul Parlament: Interziceți așa-zisa ”mitropolie” a colonelului KGB Vladimir Cantarean! A te ruga pentru sănătatea criminalului Putin înseamnă a avea mâinile mânjite de sângele copiilor uciși în Ucraina


Apel VIDEO al deputaților români din Primul Parlament: Interziceți așa-zisa ”mitropolie” a colonelului KGB  Vladimir Cantarean! A te ruga pentru sănătatea criminalului Putin înseamnă a avea mâinile mânjite de sângele copiilor uciși în Ucraina

Fost vicepremier și deputat, Valentin Dolganiuc lansează un apel video, în numele mai multor foști deputați români ai Primului Parlament, prin intermediul căruia solicită puterii de la Chișinău și tuturor instituțiilor abilitate scoaterea de urgență în afara legii a așa-zisei ”Mitropolii a Chișinăului și a Întregii Moldove”, în frunte cu așa-zisul ”mitropolit”  Vladimir Cantarean, vechi KGB-ist.

Amintim că, travestit în sutană, KGB-istul Vladimir a condus, recent, o slujbă festivă în cinstea criminalului Vladimir Putin, cântându-i la mulți ani și rugându-se pentru sănătatea acestui monstru.   

”A te ruga pentru sănătatea unui criminal înseamnă a avea mâinile murdare de sângele copiilor ucraineni, de sângele bătrânilor ucraineni, de sângele femeilor ucrainence, de sângele apărătorilor ucraineni.

Cât timp vom mai tolera acest dezmăț, cât timp veți mai tolera această falangă rusească pe teritoriul R.Moldova?”, întreabă Dolganiuc. 

Precizăm că ”mitropolia” condusă de colonelul KGB Vladimir Cantarean (foto stânga) nu este altceva decât o falangă a Bisericii FSB-iste și teroriste Ruse, care nu are nimic în comun cu Ortodoxia, ci cu pan-slavismul. Unica rază de lumină confesională din stânga Prutului a fost, este și rămâne Mitropolia Basarabiei.   

”Biserica Rusă nu este o biserică a lui Hristos. Biserica Rusă este o ‹biserică› a Satanei”, punctează Dolganiuc.

Pe de altă parte, să remarcăm nesimțirea mincinoasă a acestei titulaturi – cică ”Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove”. Care întreaga Moldovă?! Este ilegitim să numești o felie din ceva cu numele întregului. În stânga Prutului se găsește așa-zisa R.Moldova (construct născocit de URSS) și nu Moldova. 


În cele ce urmează vă prezentăm în integralitate apelul foștilor deputați români din Primul Parlament, apel emis prin vocea lui Valentin Dolganiuc pe care îl puteți viziona mai sus și în format video: 

”Mă aflu în cel mai întunecat loc al Chișinăului, deși ar trebui să fie cel mai luminat. Pentru că în spatele meu este sediul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldova – vă dați seama ce nume hidos?, ce manipulare de cuvinte?, dar nu despre asta este vorba.

Mă aflu aici în numele unui grup de deputați români din Primul Parlament care au votat Independența față de imperiul rus. Mă aflu aici pentru a face un apel către conducerea R.Moldova: nu mai putem tolera ceea ce se întâmplă!

La 27 august 1991, când am votat Declarația de Independență a R.Moldova față de imperiul rusesc, am votat și desprinderea Mitropoliei de acest imperiu al răului. Pentru că Biserica Rusă nu este o biserică a lui Hristos. Biserica Rusă este o ‹biserică› a Satanei. Acest lucru ne-a fost arătat și demonstrat chiar de popa Kirill de la Moscova.

În ce rezidă revolta noastră? Săptămâna trecută, colonelul KGB Vladimir Cantarean, așa-zis ‹mitropolit› al Moldovei, a fost la Moscova. Această știre poate că a trecut cumva neobservată, dar situația face parte din crimele puse la cale de Rusia prin intermediul lui Putin și Kirill. 

În lipsa lui Kirill, serviciul divin a fost oficiat de către un sobor de preoți în frunte cu nimeni altul decât Vladimir, Vladimir de la Chișinău, care l-a felicitat pe Putin cu ocazia celor 70 de ani și s-a rugat pentru sănătatea lui. A te ruga pentru sănătatea unui criminal înseamnă a avea mâinile murdare de sângele copiilor ucraineni, de sângele bătrânilor ucraineni, de sângele femeilor ucrainence, de sângele apărătorilor ucraineni.

Cât timp vom mai tolera acest dezmăț, cât timp veți mai tolera această falangă rusească pe teritoriul R.Moldova? 

Facem apel către conducerea R.Moldova să se convoace de urgență și să ia decizia de interzicere pe teritoriul R.Moldova a acestei mitropolii străine și criminale care nu face nimic altceva decât să propage războiul, să venereze războiul, să-i venereze pe Putin și pe Kirill, care continuă să ocupe o parte din teritoriul nostru național din stânga Nistrului – adică, mă refer la calul troian al imperiului rus în R.Moldova. 

Acest apel al deputaților români din Primul Parlament este un strigăt pentru că oprirea Reîntregirii noastre naționale s-a petrecut în 1992, când imperiul rusesc a declanșat războiul de la Nistru. Iar acestă biserică – biserica lui Kirill – este falanga imperiului rusesc cu ajutorul căreia suntem menținuți pe orbita Moscovei. 

Basarabia, te iubesc oriunde ai fi!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.