Transnistrenii se plâng că Rusia îi lasă fără gaze naturale. Cum își bat joc rușii de oamenii din ”țările”-lagăr pe care le inventează


Transnistrenii se plâng că Rusia îi lasă fără gaze naturale. Cum își bat joc rușii de oamenii din ”țările”-lagăr pe care le inventează

Potrivit Deschide.md, concernul rus Gazprom a anunțat așa-zisele autorități de la Tiraspol despre micșorarea volumului de gaze naturale livrate așa-zisei autonomii cu 30% în luna octombrie și cu 40% în luna noiembrie. Subiectul respectiv a fost discutat luni, 17 octombrie, la ședința prezidată de liderul separatist Vadim Krasnoselski. Așa-zisa Transnistria este o regiune a R.Moldova ocupată de trupe rusești. 

Potrivit reprezentanților transnistreni, „situația este una dificilă”, iar pronosticurile nu sunt deloc pozitive.

Aceștia mai susțin că micșorarea volumului de gaze naturale livrate regiunii va crea, doar în luna octombrie, un deficit de 36 milioane m3, iar în luna noiembrie – 55 milioane m3.

Transnistrenii precizează că au expediat deja mai multe scrisori în adresa factorilor de decizie din Rusia, însă, neavând un răspuns clar, îndeamnă populația din regiune să economisească. În primul rând, susține Tiraspolul, va fi micșorat volumul gazelor naturale livrate către întreprinderile, precum Uzina metalurgică de la Rîbnița și Centrala de la Cuciurgan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.