Lovitură pentru regimul Putin: În Polonia începe coagularea forțelor rusești de opoziție. Ce eveniment va avea loc la Varșovia


Lovitură pentru regimul Putin: În Polonia începe coagularea forțelor rusești de opoziție. Ce eveniment va avea loc la Varșovia

Capitala Poloniei va găzdui prima convenție a foștilor parlamentari ruși și a oficialităților guvernamentale locale care vor să preia puterea în Rusia după căderea lui Vladimir Putin.

Convenția va avea loc în perioada 4-7 noiembrie. Este de așteptat să participe foști deputați ai Dumei de Stat a Rusiei, care au fost în Parlament înainte de anexarea ilegală de către Kremlin a Crimeei. Vor participa și oficiali, respectiv foști oficiali ai guvernelor locale. 

Își vor face apariția totodată și foști membri ai Consiliului Federației (camera superioară a Parlamentului rus - n.red.). Se vor alătura și lideri din opoziția rusă, respectiv activiști sociali care condamnă regimul lui Putin și vorbesc împotriva războiului Kremlinului contra Ucrainei și a anexării regiunilor ucrainene. Organizatorii anunță participarea a peste cincizeci de foști parlamentari și oficialități guvernamentale locale. 

"Începem procesul de creare a unor autorități alternative care să preia conducerea după Putin", a declarat pentru cotidianul Rzeczpospolita unul dintre organizatorii întâlnirii de la Varșovia. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.