Balamucul din armata rusă: Nefiind efectuate controale psihologice, apar cazuri în care militarii se împușcă între ei


Balamucul din armata rusă: Nefiind efectuate controale psihologice, apar cazuri în care militarii se împușcă între ei

Din pricina inexistenței din prezent a controalelor psihologice în cadrul armatei ruse, tot mai multe arme ajung în mâinile persoanelor care suferă de tulburări psihice violente, a precizat o sursă din serviciile ucrainene de informații care a oferit un exemplu sugestiv în acest sens. 

"Pe 20 octombrie, la punctul de desfășurare temporară a Regimentului 51 de Parașutiști (unitatea 33842) din Divizia 106 Parașutiști din districtul militar de sud al armatei ruse, staționat în satul Kamensky Khutor din regiunea Bryansk (aproape de satul Orlykovka din districtul Novhorod-Siversky al regiunii ucrainene Cernihiv) un recrut și-a împușcat în cap tovarășul de arme, ucigându-l pe acesta din urmă", se spune în raport.

"S-a stabilit că recrutul care a tras cu arma avea un istoric medical într-o clinică de psihiatrie din localitatea sa de reședință. Este de remarcat că acesta nu este un episod singular, iar astfel de cazuri vor deveni mai frecvente", a mai spus sursa din serviciile ucrainene de informații. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.