Mai mulți parlamentari germani spun lucrurilor pe nume: Guvernul de la Berlin a subestimat importanța contracarării influenței hibride rusești!


Mai mulți parlamentari germani spun lucrurilor pe nume: Guvernul de la Berlin a subestimat importanța contracarării influenței hibride rusești!

În ultimii ani, Guvernul german a subestimat importanța contracarării influenței hibride rusești. Astăzi, deoarece amenințările hibride din partea Federației Ruse reprezintă o provocare serioasă pentru Germania și alte democrații occidentale, Berlinul trebuie să ofere finanțare pentru a le contracara.

Problema a fost abordată de mai mulți parlamentari germani într-o serie de declarații făcute pentru publicația Guildhall. 

Roderich Kiesewetter (CDU), membru al Comitetului de Relații Externe, a declarat: "Rusia este o fiară și ne vede exact precum victima ei. Societatea publică din Germania nu este încă pe deplin conștientă care este influența hibridă a Rusiei. Da, există servicii care văd și înțeleg amenințarea, există și organizații, de exemplu, Carlo Mazala, profesor la Universitatea Bundeswehr din München, Fundația Adenauer, German Marshalls Fund, mai sunt și altele, dar e o minoritate. S-a acumulat o masă critică de oameni".

"În ceea ce privește amenințarea, de exemplu, din timpul pandemiei, am avut mișcarea care se numește Querdenker și care înseamnă 'gândește împotriva mainstreamului'. Aceștia nu sunt gânditori, ci promotori ai propagandei ruse. Rusia i-a influențat prin partidele Alternative for Deutschland și Die Linle. Aceștia sunt dușmanii statului, aceștia acționează și desfășoară activități împotriva Germaniei. De asemenea, observ că principalul instrument de comunicare este Telegram. Trebuie să informăm publicul și să contracarăm astfel de procese. Până la urmă, societatea este deja împărțită între unele regiuni, iar dacă vom primi fasciști și comuniști în Bundestag, va începe o încurcătură serioasă în țara noastră", a mai spus legiuitorul. 

La rândul său, Robin Wagener, deputat în Bundestag din partea Verzilor, a spus că Guvernul german a subestimat rolul amenințărilor hibride din partea Federației Ruse. Politicianul face apel să se realizeze că Rusia exercită o strategie deliberată de destabilizare împotriva Germaniei și a democrațiilor occidentale, care trebuie contracarată.

"Da, problema amenințărilor hibride rusești este uriașă, dar este uriașă nu numai pentru Germania, ci și pentru democrațiile occidentale în ansamblu. Dictaturile vizează punctele noastre slabe, ceea ce ele identifică drept punctele noastre slabe ca democrație, cum ar fi libertatea de exprimare. În primul rând, este necesar să vedem că astfel de activități se desfășoară împotriva noastră. Că acesta nu este un accident, ci o strategie și o acțiune coordonată pentru a ne destabiliza. Problema în Germania este că Guvernul nostru nu a luat în serios în ultimii ani astfel de amenințări din partea Rusiei. A existat o mare discuție în Bundestag pe această temă, iar acum rezolvăm problema finanțării pentru a contracara astfel de amenințări. Până la urmă, am alocat un miliard de euro pentru a sprijini armata, dar acum se pune problema fondurilor pentru a contracara amenințările hibride", a spus acesta. 

Marcus Koob, de asemenea membru al Bundestagului, crede că Rusia va intensifica atacurile hibride asupra Germaniei și este necesar să fim pregătiți să le contracarăm efectiv.

"Recunosc importanța amenințărilor hibride, iar acestea nu sunt noi. Sunt convins că Brexitul a fost o operațiune hibridă rusească, influența asupra alegerilor din Franța și din SUA, atacurile cibernetice asupra afacerilor germane și asupra Bundestagului, toate acestea sunt foarte strâns legate de Rusia. Astăzi, amenințarea crește, amenințarea la adresa infrastructurii critice crește și trebuie să găsim răspunsuri la aceste provocări. Am reacționat foarte prost la otrăvirea Skripalilor, la uciderea din Tiergarten și așa mai departe. Trebuie să fim pregătiți pentru atacuri mai grave în viitor și să fim capabili să le contracarăm eficient", a spus parlamentarul.

Trebuie amintit că liderii Serviciului Federal de Informații, ai Biroului pentru Protecția Constituției și ai serviciului militar de contrainformații din Germania au avertizat cu privire la amenințarea ca Moscova să comploteze asasinate politice în Germania. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.