Zelenski propune înființarea unei platforme pentru eliberarea Transnistriei și Abhaziei


Zelenski propune înființarea unei platforme pentru eliberarea Transnistriei și Abhaziei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus crearea unei platforme cu privire la dezocuparea Transnistriei și Abhaziei, informează Deschide.md

Potrivit acestuia, cooperarea între statele lumii la un nivel maxim ar trebui menținută și după restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei. Declarația a fost făcută în cadrul primului Summit parlamentar "Platforma Internațională Crimeea", care se desfășoară la Zagreb, scrie Unian.

Liderul de la Kiev a menționat că formatul utilizat în cadrul "Platformei Crimeea" ar putea fi un început pentru alte platforme umanitare și diplomatice care vor contribui la dezocuparea teritoriilor, precum Transnistria din R.Moldova și Abhazia din Georgia.

Vorbind despre Crimeea, Zelenski a spus că peninsula duce lipsă de o viață normală deja de 9 ani. Potrivit lui, reintegrarea Crimeei după atâția ani de ocupație nu va fi una ușoară, însă datorită cooperării Ucrainei cu statele partenere acest lucru este posibil.

Președintele Ucrainei a mai declarat că dezocuparea peninsulei va însemna renașterea unei păci reale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.