Rareș Bogdan, săgeți către PSD: "Ministerul Apărării nu poate fi tratat cu tergiversări, amânări și tranzacționări! Dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluție, nu e nicio problemă, căci PNL are soluții în orice moment și pentru orice portofoliu!"


Rareș Bogdan, săgeți către PSD: "Ministerul Apărării nu poate fi tratat cu tergiversări, amânări și tranzacționări! Dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluție,  nu e nicio problemă, căci PNL are soluții în orice moment și pentru orice portofoliu!"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, pentru News.ro, despre scenariul lansat de social-democraţi de a renunţa la Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, în schimbul unui minister liberal, că dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, atunci să o spună, pentru că PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliu, are soluţii. Rareş Bogdan a precizat, însă, că liberalii nu sunt dispuşi şi nu vor ceda absolut niciun portofoliu din cele pe care le are.

"Eu sper ca PSD să reuşească să înţeleagă, dacă nu o să le explicăm, că România are cea mai lungă graniţă cu o ţară aflată în conflict armat, care suferă din cauza unei agresiuni a unei ţări vecine, Rusia. Nu pot în astfel de situaţii să tratez portofoliul Apărării ca pe oricare altul şi să îl consider la şi altele", a spus Rareş Bogdan.

Europarlamentarul liberal a mai precizat că o nominalizare cât mai rapidă la Ministerul Apărării, "este vitală în această perioadă, atât pentru România cât şi pentru NATO şi UE, pentru că România este ţară de graniţă a UE şi este pilon esenţial al NATO în această parte a Europei şi a lumii şi nu poate cineva să trateze cineva acest minister cu tergiversări, amânări şi tranzacţionări".

"Apărarea României şi armata română nu pot fi subiecte de tranzacţionare, sper ca toţi cei care trebuie să vină cu o soluţie rapidă să înţeleagă însemnătatea acestui post de ministru, având în vedere că România în fiecare zi este în legătură directă cu Comandamentul central al NATO, şi de asemenea, este în fiecare zi parte esenţială în strategia de apărare a civilizaţiei europene şi de consoilidare a democraţiilor", a arătat Rareş Bogdan.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD va tergiversa numirea unui ministru la Apărare, Rareş Bogdan a răspuns: "Dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să ne spună, nu e nicio problemă, să nu se ascundă după degete şi cu informaţii pe surse, pentru că PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliu are soluţii, înţelegând perfect contextul de securitate actual".

Europarlamentarul a ţinut să precizeze, totuşi, că PNL nu va renunţa la niciun minister.

"Noi nu suntem dispuşi şi nu vom ceda absolut niciun portofoliu existent, dar, în orice moment, în cazul în care partenerii de la PSD şi UDMR nu au soluţii, avem oameni foarte bine pregătiţi pentru a ocupa poziţii-cheie în statul român. Nu ne jucăm cu România, cu apărarea României şi cu parteneriatul transatlantic şi nu tratăm lucrurile de sus şi nici la mişto şi nici cu lipsă de profunzime şi conştientizare a momentului", a conchis acesta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.