Două minciuni: egalitatea și ecologia. De la dictatura roșie la dictatura verde


Două minciuni: egalitatea și ecologia. De la dictatura roșie la dictatura verde

În ultimul secol și ceva ne-am confruntat/ ne confruntăm cu două minciuni. Prima: egalitatea. Ce a urmat după instaurarea dictaturii roșii a proletariatului se știe chiar dacă nu se condamnă real: crime, deportări, marginalizări, anentizări identitare, fântâni existențiale otrăvite, efecte toxice pe termen lung. 

A doua: ecologia. Ce va urma după impunerea dictaturii verzi a poliției moravurilor se poate bănui deja: condiții de viață normate sever, drepturi limitate, costuri ridicate, gusturi scoase în afara legii și plăceri ilicite. 

Problema de fond rezidă în faptul că atât dorința de echitate, cât și protecția mediului sunt și rămân idealuri valabile. Cine, având minte teafără și inimă bună, nu ar năzui la diminuarea nedreptății sau la un aer curat lăsat ”moștenire” urmașilor? 

Monstruozitatea pe termen lung este alta, tot la pachet: egalizarea va fi în jos, iar salvarea planetei, așa zicând, se va plăti cu pierderea omului redus pas cu pas la animalitate. 

Of!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.