Care au fost efectele deciziei din iunie a Curții Supreme a SUA privind avortul: câți americani s-au născut în plus


  • ACP
  • Nov 1, 2022 20:24
  • 781
Care au fost efectele deciziei din iunie a Curții Supreme a SUA privind avortul: câți americani s-au născut în plus

Un raport al #WeCount, un grup aparținând unei organizații americane pro-avort, arată că datorită deciziei Curții Supreme a Statelor Unite din 24 iunie, care a stabilit că avortul nu este un drept stabilit de Constituție, s-au născut peste 10.000 de copii. Astfel, conform inițiativei #WeCount a Societății de Planificare Familială, în iulie s-au făcut cu 5270 mai puține avorturi, iar în august cu 5400 mai puține, după ce numărul acestora a scăzut spre zero în statele cu interdicții, deși în alte state numărul lor a crescut ușor.  

În august au fost efectuate mai puțin de 10 avorturi în fiecare dintre următoarele state: Alabama, Arkansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Dakota de Nord, Oklahoma, Dakota de Sud și Wisconsin.

Numărul femeilor care fac avort a scăzut cu 10.670, sau 6% din total, au arătat datele publicate pe 28 octombrie, iar dacă această situație ar continua, peste 60.000 de vieți ar putea fi salvate de la avort doar într-un an.  

Președintele Institutului Charlotte Lozier, componenta de cercetare a SBA Pro-Life America, care se opune avortului, a declarat că "rezultatele proiectului #WeCount confirmă că legile pro-life salvează vieți"

"Nu există nimic ca nașterea unui nou copil, iar aceste legi se vor traduce în acel miracol de mii de ori", a continuat aceasta.

"Industria avortului are un singur mesaj pentru femei: nu poți face copilul. Acum îl înlocuim cu ceva mai bun: îl poți face și noi vom fi acolo pentru a te susține. Deja statele pro-viață au făcut eforturi pentru a sprijini femeile și familiile – numai Texasul a bugetat peste 100 de milioane de dolari pentru a oferi femeilor opțiuni reale", a mai spus Charlotte Lozier. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.