VIDEO Armata rusă își abandonează medicii sângerând pe câmpul de luptă. Experiența prin care a trecut o rusoaică salvată pe ultima sută de metri de trupele ucrainene


VIDEO Armata rusă își abandonează medicii sângerând pe câmpul de luptă. Experiența prin care a trecut o rusoaică salvată pe ultima sută de metri de trupele ucrainene

O rusoaică s-a oferit voluntară pentru a merge în Ucraina ca paramedic cu scopul de a ajuta forțele rusești care luptă la scară largă împotriva Ucrainei, însă după o vreme petrecută pe front s-a convins din proprie experiență că zicala "rușii nu-și abandonează conaționalii" nu reprezintă nimic altceva decât un mit, a menționat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pe parcursul unui comunicat. 

Chiar în prima bătălie, brigada de asalt în care activa paramedicul în cauză a fost distrusă de forțele ucrainene, iar rușii au abandonat-o pe aceasta sângerând pe câmpul de luptă. Și asta în condițiile în care ea trebuia să salveze viețile altora.

"Am început să le cer să arunce măcar o trusă de prim ajutor, pentru că rămăsesem fără. Speram în continuare că vom fi luați de acolo. Dar am înțeles imediat că nu vor veni după noi", a relatat aceasta.

Luptătorii ucraineni au găsit-o inconștientă din cauza pierderii de sânge. I-au acordat paramedicului rus primul ajutor, oferindu-i o astfel o altă șansă la viață.

Dar nu toată lumea este atât de norocoasă, Kievul precizând în acest sens că "peste 72.000 de invadatori au simțit deja rezistența apărătorilor ucraineni". 

Prin urmare, Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a sfătuit pe toți rușii să nu-și mai asume riscuri și le-a reamintit despre "linia telefonică fierbinte".

Apelând la numerele de telefon +380665803498 și +380931192984, rușii pot afla cum pot să se predea și să-și salveze astfel viața. 

"Facem apel la ucraineni: împărtășiți aceste numere cu prietenii și rudele dvs. din Rusia", a mai transmis SBU. (sursa: AICI)

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.