VIDEO: Pușcăriaș rus, executat cu un baros în cap de mercenarii Wagner, pe motiv de trădare. Nuzhin a fost recuperat după ce se predase ucrainenilor


VIDEO: Pușcăriaș rus, executat cu un baros în cap de mercenarii Wagner, pe motiv de trădare. Nuzhin a fost recuperat după ce se predase ucrainenilor

Yevgeny Nuzhin a fugit de pe front și s-a predat armatei ucrainene pe 4 septembrie, spunând într-un interviu că vrea să lupte împotriva armatei ruse. Ulterior a fost schimbat de soldații ucraineni și, odată ajuns în tabăra rusă, a fost condamnat la moarte de unitatea de mercenari în care se înrolase pentru a fi eliberat din pușcărie.

În descrierea videoclipului cu execuția, difuzat de canalul de Telegram Grey Zone, asociat cu PMC Wagner, se arată că Evgheni Nujin a fugit de pe front și s-a predat voluntar pe 4 septembrie, după care, într-un interviu, el a spus că vrea chiar să lupte împotriva armatei ruse. În videoclipul execuției, capul lui Nuzhin este legat cu folie adezivă de un obiect care arată ca o nicovală. Yevgeny însuși spune în înregistrare: „Mergeam pe strada Kiev când am primit o lovitură în cap, în urma căreia mi-am pierdut cunoștința. M-am trezit în acest subsol, unde mi s-a spus că voi fi judecat.” După aceste cuvinte, o persoană necunoscută, membru al PMC Wagner după toate probabilitățile, îi strivește lui Nuzhin capul cu un baros, lovindu-l repetat. La finalul videoclipului apare inscripția „Lichidat”.



Administratorii canalului au intitulat postarea „Ciocanul răzbunării” și au scris că „trădătorul a primit pedeapsa tradițională wagneriană”.

„Cei care sunt aproximativ familiarizați cu subiectul știu că barosul și trădătorii au o relație strânsă”, se spune în mesaj. Execuția cu ciocanul este considerată metoda preferată de execuție în PMC, fondată de Yevgeny Prigozhin. În 2017, luptătorii Wagner PMC din Siria au filmat cum au zdrobit cu un baros, apoi au tăiat capul unui bărbat. Cel executat a fost un dezertor al armatei lui Bashar al-Assad.

Noul videoclip a fost deja comentat de Yevgeny Prigozhin, fondatorul PMC Wagner. „Prefer să văd istoria la teatru. În ceea ce privește barosul, omul din acestă producție este clar că nu și-a găsit fericirea în Ucraina, și s-a întâlnit apoi cu niște oameni mai nebuni poate, dar corecti. Mi se pare că acest film se numește „Unui câine nu i se potrivește altceva decât o moarte de câine”. Altfel, excelentă lucrarea regizorală. Sper că niciun animal nu a fost rănit în timpul filmărilor”, a anunțat serviciul de presă al companiei sale Concord, cuvintele lui Prigozhin.

În septembrie, jurnalistul ucrainean Yuri Butusov a publicat un videoclip în care un luptător Wagner PMC capturat, care se prezintă drept Yevgeny Nuzhin, spune că înainte de război a fost prizonier în colonia IK-3. El a fost recrutat personal de Yevgeny Prigozhin, care a zburat la închisoare cu elicopterul pentru a recruta prizonieri pentru PMC. Au fost de acord să lupte, potrivit lui Nuzhin, 92 de oameni, dintre care s-a constituit ulterior un detașament de asalt.

Potrivit lui Nuzhin, condamnat la 25 de ani pentru două crime, el a decis să folosească PMC Wagner pentru a se preda ucrainenilor. „Nu Ucraina a atacat Rusia, ci Putin a atacat Ucraina. Nu pot lupta aici, am rude. Unchiul meu locuiește în regiunea Ivano-Frankivsk, sora mea locuiește în Lvov”, a spus Nuzhin. În alte interviuri cu presa ucraineană, Nuzhin a declarat că vrea să lupte de partea Ucrainei.

Cu toate acestea, Nuzhin a fost transferat armatei ruse, împotriva voinței sale, în schimbul mai multor membri ai armatei ucrainene, cel mai probabil în data de 11, când Kievul a vorbit despre schimbul încununat de succes a 45 de prizonieri de război.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.