Val de indignare după ce un actor rus îndrăgit de ucraineni a anunțat public că susține invazia genocidară a Ucrainei. Decesul serialului de televiziune ”Socrii”, o populară producție ruso-ucraineană


Val de indignare după ce un actor rus îndrăgit de ucraineni a anunțat public că susține invazia genocidară a Ucrainei. Decesul serialului de televiziune ”Socrii”, o populară producție ruso-ucraineană

Actorul rus Fedor Dobronravov – îndrăgit de ucraineni, datorită rolului principal jucat în popularul serial TV ”Svaty” (”Socrii”), filmat în mare parte pe teritoriul Ucrainei – s-a pretat să-și manifeste în public susținerea pentru invazia rusească la scară largă a Ucrainei. 

După luni în șir în care a tăcut pe marginea acestui subiect, actorul i-a vizitat la spital pe ocupanții ruși răniți, urându-le o grabnică însănătoșire.

O înregistrare video corespunzătoare a fost deja difuzată online de către presa rusă. ”Totul va fi bine”, a spus Dobronravov, în timp ce se afla în salonul soldaților ruși. De asemenea, în videoclip, Dobronravov poate fi văzut vorbind cu soldații care au bombardat orașele ucrainene. Ulterior, actorul le-a oferit autografe tuturor – detalii AICI

A susținut anexarea Crimeei

În 2017, Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis lui Fiodor Dobronravov să intre în Ucraina timp de trei ani. Asta pentru că actorul a aplaudat public, în repetate rânduri, anexarea ilegală a Crimeei.

Cu toate acestea, în 2019, Tribunalul Administrativ Districtual din Kiev a constatat că interdicția dispusă de Serviciului de Securitate al Ucrainei ar fi ilegală, drept urmare, cetățeanul rus Fiodor Dobronravov a primit din nou permisiunea de a intra în Ucraina. Asta deși individul s-a făcut remarcat și înainte și după aceea prin numeroase poziții anti-ucrainene. 

Încăierare de dragul criminalului Putin 

În iunie 2014, la Tallinn, în timpul filmărilor pentru filmul "Sfârșitul unei ere minunate", Dobronravov, fiind în stare de ebrietate, a cauzat o încăierare. Împreună cu alți ruși, a atacat doi cetățeni ucraineni, aceștia necesitând spitalizarea. În focul caftelii, Valentinei Bardakova (ucraineanca sărise în apărarea soțului) i-a fost fracturat un deget. Acest lucru s-a întâmplat după ce ucrainenii l-au abordat pe regizorul Govorukhin, întrebându-l de ce semnase o scrisoare de susținere a acțiunilor lui Putin în Crimeea și Ucraina.

”Socrii”, o producție ruso-ucraineană 

”Socrii” (în ucraineană: Свати / în rusă: Сваты) este un serial de comedie și de familie ruso-ucrainean produs de compania Kvartal-95. În total, au fost produse șapte sezoane, împreună cu muzicalul ”Novogodniye Svaty” (”Socrii de Anul Nou”), precum și programul de televiziune numit ”Svaty u plity” (”Socrii în bucătărie”). Proiecțiile în premieră ale serialului au fost difuzate pe canalele de televiziune Russia-1 (Rusia), Inter, 1+1 și ICTV (Ucraina), fiind urmărite de milioane de telespectatori din întreg spațiul post-sovietic, inclusiv din Republica Moldova. Mai mult, serialul a fost realizat în perioada în care director artistic și conducător al Studioului Kvartal-95 era actualul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

Cum au bombardat rușii casa ”socrilor”

În luna mai a anului curent s-a aflat că ocupanții ruși, în timpul tirului de rachetea asupra satului Gorenka din regiunea Kiev, au lovit celebra casă în care a fost filmat serialul de televiziune ”Svaty”. Localnicii au distribuit pe internet imagini ce înfățișau ”casa lui Valyukha și Ivan Budko” (celebrele personaje din serial, unul fiind interpretat chiar de Dobronravov) înainte și după sosirea ”eliberatorilor ruși”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.