BREAKING Un înalt oficial american transmite că două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei. Doi fermieri au murit


BREAKING Un înalt oficial american transmite că două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei. Doi fermieri au murit

Două persoane au fost ucise în Polonia după ce două rachete, presupus a fi rătăcite potrivit surselor din presă, au aterizat lângă granița cu Ucraina.

Nu a fost momentan confirmat, la nivelul Guvernului de la Varșovia, dacă rachetele au aterizat pe teritoriul Poloniei ca urmare a bombardamentelor masive desfășurate astăzi de Rusia asupra orașelor ucrainene, peste 100 de rachete fiind lansate de hoardele Kremlinului. Însă, pe surse, un oficial american a precizat că e vorba despre rachete rusești. 

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a convocat în regim de urgență Comitetul Consiliului de Miniștri pentru Securitate Națională și Apărare, a confirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Piotr Müller, site-urile de știri locale susținând că acest lucru vine ca urmare a exploziilor. 

Rachetele au căzut în orașul Przewodów, lovind o fermă. Poliția, parchetul și armata sunt deja la fața locului.

Unii analiști au sugerat că ținta intenționată a rachetelor ar fi fost Liov, un oraș ucrainean situat la aproximativ 100 km la sud de Przewodów. (sursa: AICI)

Un înalt oficial al serviciilor de informații americane a declarat că rachetele rusești au ajuns pe teritoriul Poloniei, țară membră NATO, ucigând două persoane. (sursa: Bloomberg)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.