Continuă să apară dialoguri din telefoanele unor demnitari de la Chișinău. Presa din România nu scrie nimic despre subiect


Continuă să apară dialoguri din telefoanele unor demnitari de la Chișinău. Presa din România nu scrie nimic despre subiect

Continuă să apară dialoguri din telefoanele unora din cercurile puterii de la Chișinău. O lume meschină, de mici aranjamente pe sub mână, în care toată lumea e prietenă cu toată lumea, indiferent ce se vede prin ziare și pe la televiziuni sau se aude la radiouri. Ai fost la Voronin? nici o problemă! faci cu noi integrare europeană! - ești un super pro-rus? nici o problemă! avem nevoie de sfaturile și ideile tale pentru vectorul european!

Se întrezărește influența bicefală de care s-a tot vorbit prin unele analize asupra echilibrului de putere și a înțelegerilor pe sub masă, dar de data asta din prisma unor discuții purtate între diverși actori participanți la evenimente. Evident, instituțiile nu funcționează conform legii și subordonările reale se văd altfel din chaturi, dar nici asta nu ar fi ceva nou pentru Republica Moldova.

În continuare presa din România nu scrie nimic despre subiect, la Chișinău se merge pe principiul „batista pe țambal”. Pe FB nu pot fi publicate postări în care apare adresa paginii respective, simpla menționare a unui link încalcă standardele comunității. Pagina în sine este greu de accesat din România și înțeleg că și din alte părți. O postare de-a mea pe tema asta a fost deja ștearsă, să vedem dacă asta rămâne multă vreme.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.