Meloni, abordare care pune pe jar Kremlinul: "Posibilitatea ca racheta care a căzut asupra Poloniei să fie una ucraineană schimbă situația foarte puțin!"


Meloni, abordare care pune pe jar Kremlinul: "Posibilitatea ca racheta care a căzut asupra Poloniei să fie una ucraineană schimbă situația foarte puțin!"

Italia consideră că situația în care racheta care a provocat o explozie mortală în Polonia nu ar fi fost rusă nu schimbă cu mult datele problemei, asta întrucât Moscova e în continuare de învinuit pentru atacul asupra infrastructurii din Ucraina, a declarat miercuri premierul Giorgia Meloni.

Vorbind cu presa la Summitul G20 de la Bali, Meloni a precizat că a avut o discuție cu premierul polonez Mateusz Morawiecki.

"Posibilitatea ca racheta care a căzut asupra Poloniei să nu fie o rachetă rusească, ci una ucraineană schimbă situația foarte puțin", a spus Meloni. 

Rusia trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru lovitura din interiorul teritoriului Poloniei, care a ucis două persoane, chiar dacă lovitura a fost cauzată probabil de o rachetă antiaeriană ucraineană, a reliefat premierul Giorgia Meloni într-o conferință de presă. 

"Ipoteza că o rachetă antiaeriană ucraineană a căzut asupra Poloniei nu schimbă substanța (incidentului - n.red.). Responsabilitatea pentru cele întâmplate este în întregime a Rusiei", a reliefat aceasta. 

"Iar împreună cu aliații noștri am condamnat atacurile cu rachete ale Moscovei", a conchis Meloni. (sursa: AICI și AICI)

Reiterăm că primele constatări au sugerat că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești. Trei oficiali au declarat pentru agenția de presă The Associated Press că ucrainenii au încercat să se apere de o salvă rusă care viza infrastructura energetică. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.