Alte măști, aceeași piesă! Un fost colonel FSB, plasat în exil și legendat drept ”opozant” al lui Putin, insistă că Rusia nu ar trebui să renunțe niciodată la armele nucleare. Cum încearcă așa-zișii ”opozanți liberaliști” să perpetueze imperialismul velicorus


Alte măști, aceeași piesă! Un fost colonel FSB, plasat în exil și legendat drept ”opozant” al lui Putin, insistă că Rusia nu ar trebui să renunțe niciodată la armele nucleare. Cum încearcă așa-zișii ”opozanți liberaliști” să perpetueze imperialismul velicorus

Potrivit lui Ghenadiy Gudkov – un așa-zis activist al opoziției ruse, colonel în retragere al Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) –, renunțarea Rusiei la armele nucleare nu va fi posibilă nici după epoca Putin, întrucât așa ceva ar înseamna riscuri uriașe pentru stat în viitor. 

Acest lucru a fost declarat de antreprenorul, politicianul, opozantul și membrul comitetului de organizare a Congresului Deputaților Poporului din exil, Gennady Gudkov, în cadrul emisiunii “Утро Февраля”-"Dimineața în februarie" – detalii AICI.  

El a subliniat că ”schimbarea politicii nucleare globale trebuie să fie o soluție globală, astfel încât nicio țară să nu mai poată folosi acest tip de armă pentru șantaj politic. Cu toate acestea, este foarte riscant pentru Rusia post-Putin să renunțe la arsenalul său nuclear, deoarece există încă multe dictaturi în lume. Iar Coreea de Nord, în general, are o graniță comună cu Rusia”.

Iată ce narațiuni kremlinologice împrăștie colonelul FSB în retragere Gudkov (foto sus) în sprijinul ideei că Rusia ar trebui să fie pentru totdeauna o putere nucleară: 

"Cred că, fără o decizie universală de reducere a plafoanelor sau de dezarmare, Rusia nu poate și nu ar trebui să renunțe la armele nucleare în mod unilateral. Mă refer la o Rusie democratică. Să fim sinceri, există China, un stat autoritar, ale cărui capacități nucleare se spune că sunt deja comparabile cu cele ale Statelor Unite și ale Rusiei. Nu știm cum se va comporta China peste douăzeci de ani. Bineînțeles, cred că trebuie revizuită configurația securității globale. Aceasta include problema proprietății armelor nucleare. Nu există nicio îndoială că plafoanele care permit șantajarea lumii ar trebui reduse. Înțeleg asta. Dar este greu de spus acum dacă va fi vorba de o renunțare completă la armele nucleare sau de un alt acord care va fi încheiat la nivel global. În orice caz, nu văd perspectiva eliminării totale a arsenalului nuclear în mod unilateral. Subliniez faptul că nu sunt împotriva eliminării armelor nucleare în general în lume. Dar nu știu cum va evolua situația. Există mult mai multe dictaturi, mult mai multe state care sunt încă dornice de arme nucleare. Există Coreea de Nord, există Iran și există alte state care sunt gata să înceapă să își construiască propriile arme nucleare. Nu aș lega această întrebare doar de Rusia acum. Ar trebui să fie o soluție globală". Cu alte cuvinte, marea problemă n-ar fi Rusia și rușii, care invadează state și săvârșesc crime în masă, ci globul pământesc ca atare. 

Declarațiile surprinzătoare vin tocmai din partea unor politicieni care chipurile ,,luptă” împotriva dictaturii lui Putin, autoproclamându-se din capul locului drept noul lidership care va concentra toată puterea în mâine sale, odată cu debarcarea actualei puteri de la Kremlin. 

Pseudo-opozanții declară că în viitor noii puteri provizorii îi va reveni sarcina de a restabili relațiile de colaborare cu Ucraina, precum și de a organiza alegeri anticipate. 

Ne putem întreba în ce măsură actualii politicieni opozanți din Rusia conștientizează tranziția de la totalitarism la democrație, în condițiile în care unii dintre ei au fost sau sunt angajați de FSB, iar alții se opun denuclearizării Rusiei, un pas important în calea estompării pretențiilor imperialiste amenințătoare ale Federației Ruse. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.