Ucraina se așteaptă ca atacurile cu rachete din partea armatei ruse să continue, chiar dacă stocul rachetelor de înaltă precizie ar fi pe terminate. Ce orașe ar fi vizate în primul rând de loviturile rușilor


  • ACP
  • Nov 24, 2022 21:14
  • 711
Ucraina se așteaptă ca atacurile cu rachete din partea armatei ruse să continue, chiar dacă stocul rachetelor de înaltă precizie ar fi pe terminate. Ce orașe ar fi vizate în primul rând de loviturile rușilor

Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete de apărare a Ucrainei, GRU, care a vorbit la teletonul național, a spus că ucrainenii ar trebui să se pregătească în continuare pentru mai multe atacuri cu rachete și alte acte de teroare din partea armatei ruse.  

"Vedem cu adevărat încercări de a implementa un plan terorist deliberat al unui stat terorist și al unui regim terorist. Nu este un secret pentru nimeni că există deja o serie de decizii atât ale parlamentelor naționale, cât și ale structurilor internaționale de a recunoaște Rusia ca sponsor al terorismului și un stat terorist. De fapt ieri, la ONU, Consiliul de Securitate a anunțat categoric poziția conform căreia atacurile asupra infrastructurii civile pașnice sunt inadmisibile, o încălcare a dreptului internațional și o crimă de război. Kremlinul încearcă să ne distrugă, să ne cufunde în întuneric și frig în mijlocul războiului și ne obligă să negociem în condițiile agresorului. N-o să prea funcționeze. Înțelegem că periodicitatea atacurilor cu rachete este de aproximativ o săptămână, aceasta este perioada necesară pentru a ne pregăti pentru următoarea lovitură masivă cu rachete. Și Ucraina, la rândul său, se pregătește pentru funcționarea mai eficientă a sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă, și, din păcate, nu există nicio îndoială că regimul terorist va continua asta. Da, vor continua", a spus reprezentantul GRU, Andriy Yusov. El a explicat și faptul că, în ciuda numărului limitat de rachete de înaltă precizie, Rusia are un număr mare de sisteme S-300, astfel încât orașele din prima linie vor fi expuse pe mai departe la atacurile ruse, mai mult decât restul țării.

"Înțelegem că stocul de arme de înaltă precizie din Rusia este în mare măsură epuizat. Dar există multe rachete care nu sunt foarte precise și, de fapt, ei nu se străduiesc în mod deosebit pentru a fi preciși. Vedem că, în multe cazuri, o ratare de un kilometru lungime este o normă convențională și care lovește nu doar obiecte de infrastructură energetică, ci pur și simplu obiecte civile, clădiri rezidențiale înalte, maternități, spitale - acesta este un semn al profesionalismului operatorilor de rachete ruși și, în general, al regimului rus. Dar stocurile (de rachete - n.red.) sunt semnificative, în special stocurile de rachete pentru sistemele S-300. Aceasta înseamnă că sunt expuse riscului, în primul rând, orașele din prima linie. Adică, Zaporojie, Harkiv, Nicolaev și Herson. Din păcate, acestea sunt orașele în care S-300 ajunge", a mai spus purtătorul de cuvânt.  

Concluzia lui a fost că deși forțele ucrainene întăresc apărarea antiaeriană, iar unele stocuri de arme ale rușilor sunt spre terminare, cum ar fi rezervele de drone kamikaze iraniene Shahed, iar dronele Lancet abia au început să fie folosite, se așteaptă ca bombardamentele cu rachete ordonate de Kremlin să continue. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.