Crește vertiginos numărul moldovenilor care vor UNIREA cu România! Un sondaj relevă procentul uriaș al celor care ar vota DA în cadrul unui referendum


Crește vertiginos numărul moldovenilor care vor UNIREA cu România! Un sondaj relevă procentul uriaș al celor care ar vota DA în cadrul unui referendum

Analistul și consultantul politic Cristian Hrițuc atrage atenția asupra unui sondaj recent realizat în Republica Moldova, care indică nu doar că moldovenii văd România ca principalul susținător și aliat al țării lor, ci și că un număr impresionant dintre ei ar vota pentru Unire, dacă ar avea loc un referendum pe această temă în viitorul apropiat.

„Sondaj Republica Moldova. Crește numărul celor care ar vota Unirea. Crește susținerea pentru NATO. Iohannis e cel mai de încredere politician, din afara R.M, Macron după el. Moldovenii văd România ca principalul stat care i-ar ajuta în caz de conflict”, precizează Hrițuc într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Rezultatele sondajului au fost publicate, vineri, de siteul ziarulnational.md și arată că aproape 30% dintre respondenți cred că România ajută cel mai mult Moldova în clipa de față. Totodată, 24,1% dintre cei chestionați au indicat UE, 9% Rusia și 6,7% SUA etc, a mai relevat barometrul socio-politic, realizat de CBS Research, la comanda IDIS Viitorul, ISPRI „Ion Brătianu” și Fundația pentru Libertate Friedrich Naumann for Freedom.

La întrebarea despre cine ar sprijini R. Moldova în cazul în care ar fi atacată militar la fel ca Ucraina, cei mai mulți dintre chestionați au răspuns:  20,8% - România, 16,5% - UE, 13,5% - SUA, 10,5% - NATO.

Potrivit aceleiași cercetări, dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum pentru Unirea R. Moldova cu România, 42,5% s-ar pronunța pentru, numărul unioniștilor crescând constant din 2010, cu mici excepții, când doar 3% susțineau Unirea, mai arată ziarulnational.md.

Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.