În timp ce în Coreea de Nord se moare de foame, Kim Jong-un anunță că vrea să creeze cea mai puternică forță nucleară din lume


  • ACP
  • Nov 27, 2022 17:29
  • 850
În timp ce în Coreea de Nord se moare de foame, Kim Jong-un anunță că vrea să creeze cea mai puternică forță nucleară din lume

După testele celei mai noi rachete balistice intercontinentale Hwasong-17, care poate lovi teritoriul Statelor Unite, satrapul nord-coreean Kim Jong Un a anunțat că vrea să construiască o armată echipată cu cea mai puternică capacitate nucleară din lume. 

„Scopul final al Coreei de Nord este să dețină cea mai puternică forță strategică din lume, forță absolută fără precedent în acest secol”, a spus ieri Kim Jong 

Într-un discurs de promovare a celor peste 100 de cadre implicate în dezvoltarea Hwasong-17, preluat de presa nord-coreeană. Kim Jong Un a susținut că scopul creării unui arsenal nuclear performant pentru armata nord-coreeană ar fi contracararea amenințările nucleare din partea Statelor Unite. 

„Racheta a dovedit clar în fața lumii că Republica Democrată Populară este o putere nucleară cu drepturi depline, capabilă să se opună supremației nucleare a imperialiștilor americani, demonstrându-și pe deplin puterea ca cel mai puternic stat ICBM”, a mai spus Kim Jong, în discursul preluat de KCNA și citat de Reuters. 

Iar în condițiile în care racheta s-a dovedit a fi atât de performantă, a primit și ea titlul de „Erou al Republicii Populare Democrate Coreene”, medalia „Steaua de Aur” și „Ordinul Steagul Național Clasa Întâi”. 

Testul rachetei Hwasong-17 din Coreea de Nord a fost anunțat pe 18 noiembrie, când autoritățile nord-coreene au declarat că acesta a fost un succes deplin. Raportul oficial nord-coreean a indicat că racheta a parcurs 999 km și a urcat la o altitudine de 6041 km în timpul zborului de 68,9 minute, ceea ce coincide aproximativ cu estimările armatei sud-coreene. 

Racheta intercontinentală balistică Hwasong-17 are două trepte și poate duce mai multe focoase până pe teritoriul continental al Statelor Unite, spre deosebire de predecesoarele sale. 

Coreea de Nord a susținut că prima lansare cu succes a lui Hwasong-17 a avut loc pe 24 martie 2022, dar analiștii occidentali cred că racheta a mai fost testată cu mai multă vreme în urmă, testul din 18 noiembrie fiind însă prima lansare – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.